A może by tak jeszcze raz... przegonić aparacik po kraju.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- figureliusz
- -#
1. fiakier - Lubelandia
2. mrek - Gród Kraka
3. UIMP - "... kaj Wisła wypływo"
4. ModusOperandi - Stolica polskiej piosenki
5. sweetek - Lubelandia
6. figureliusz - stolnica:).
7. dugi1985 - dobra - Zabrze:).
8. J.A. - Bielsko-Biała - jeżeli wpis traktować jako deklarację uczestnictwa.
Było jeszcze jedno zgłoszenie z północy ale zdaje się kolega się rozmyślił.
Jeżeli Across to nie ma wielkiego problemu - dwie rolki jeszcze mam to i jedną mogę zasponsorować.
Przy ośmiu uczestnikach w sposób naturalny niejako spasowałoby 16 klatek 6x4,5 po dwa zdjęcia dla każdego. Ale jak już pisałem poczekajmy do 11 maja (następna niedziela) - może jeszcze ktoś się zgłosi.
12 maja mam nadzieję sformułować ostateczną wersję "regulaminu" i po zebraniu adresów (chyba że stanie na osobistym przekazywaniu - wzorem Buciora) zaczniemy.
Pozdrawiam.
PiotrF
2. mrek - Gród Kraka
5. sweetek - Lubelandia
Było jeszcze jedno zgłoszenie z północy ale zdaje się kolega się rozmyślił.
Jeżeli Across to nie ma wielkiego problemu - dwie rolki jeszcze mam to i jedną mogę zasponsorować.
Przy ośmiu uczestnikach w sposób naturalny niejako spasowałoby 16 klatek 6x4,5 po dwa zdjęcia dla każdego. Ale jak już pisałem poczekajmy do 11 maja (następna niedziela) - może jeszcze ktoś się zgłosi.
12 maja mam nadzieję sformułować ostateczną wersję "regulaminu" i po zebraniu adresów (chyba że stanie na osobistym przekazywaniu - wzorem Buciora) zaczniemy.
Pozdrawiam.
PiotrF
- figureliusz
- -#
Wybaczenia upraszam, że milczę. Ale proszę równocześnie o dwa dni cierpliwości - niedoczas skutecznie utrudnia mi regularną aktywność internetową.
P.S. Średnica to około 0,3 mm (borowane przez zegarmistrza "na oko/lupkę/". Swego czasu naświetlałem wg danych z Pinhole Designer'a dla ogniskowej 75 mm (z tego co pamiętam) ale jeszcze zmierzę. Postaram się też wrzucić parę przykładowych klatek.
Mam nadzieję że działają - małoobrazkowa Superia 200, wielka świetlna plama to efekt niedostatecznego zabezpieczenia okienka podglądu numeru klatki - w średniaku nie będzie tego problemu. Jak znajdę skany to wrzucę też coś średniego - prezentują się lepiej.
P.S. Średnica to około 0,3 mm (borowane przez zegarmistrza "na oko/lupkę/". Swego czasu naświetlałem wg danych z Pinhole Designer'a dla ogniskowej 75 mm (z tego co pamiętam) ale jeszcze zmierzę. Postaram się też wrzucić parę przykładowych klatek.

Mam nadzieję że działają - małoobrazkowa Superia 200, wielka świetlna plama to efekt niedostatecznego zabezpieczenia okienka podglądu numeru klatki - w średniaku nie będzie tego problemu. Jak znajdę skany to wrzucę też coś średniego - prezentują się lepiej.
-
- -#
Wybaczenia upraszam. Przed 15 minutami wróciłem dodom po wyczerpującym dość dwudniowym turnieju (a od soboty już trzecim) - przez te dwa dni nie miałem możliwości zaglądania do sieci. Jak tylko troszeczkę odsapnę się odezwę (dzisiaj albo jutro).dugi1985 pisze:Dzisiaj już 13 a kolega Fiakier się nie odzywa.
Nie przewidziałem wcześniej, że taką jazdę goistyczno-szachową będę miał...
Następna porcja przykładowych obrazków, foma i superia:
Mam nadzieję, że obrazki działają.
Tymczasem lista wyglada tak:
1. fiakier - Lubelandia
2. mrek - Gród Kraka
5. sweetek - Lubelandia
9. szwajcarski - Lubelandia.
Jakby tak wszyscy potwierdzili a Malfas się dopisał byłaby dziesiątka. Szczerze powiedziawszy jestem troszkę w kropce jak tej liczbie zawodników reglamentować 12 albo 16 klatek...
Film zdaje się mamy ustalony (Across jakby ktoś nie doczytał).
Proponuję jeszcze (zgodnie z sugestią wyrażoną powyżej) poczekać do początku czerwca. Możemy ten czas wykorzystać do ostatecznego ustalenia szczegółów.
Pozdrawiam.
PiotrF
P.S. W "łykent" najbliższy będę sieciowo niedostępny (chyba że dopiero w niedzielę wieczorem).
P.S. 2. Powyższe zdjęcia ze średnich filmów - jak widać okienka nie widać:).

Mam nadzieję, że obrazki działają.
Tymczasem lista wyglada tak:
1. fiakier - Lubelandia
2. mrek - Gród Kraka
5. sweetek - Lubelandia
9. szwajcarski - Lubelandia.
Jakby tak wszyscy potwierdzili a Malfas się dopisał byłaby dziesiątka. Szczerze powiedziawszy jestem troszkę w kropce jak tej liczbie zawodników reglamentować 12 albo 16 klatek...
Film zdaje się mamy ustalony (Across jakby ktoś nie doczytał).
Proponuję jeszcze (zgodnie z sugestią wyrażoną powyżej) poczekać do początku czerwca. Możemy ten czas wykorzystać do ostatecznego ustalenia szczegółów.
Pozdrawiam.
PiotrF
P.S. W "łykent" najbliższy będę sieciowo niedostępny (chyba że dopiero w niedzielę wieczorem).
P.S. 2. Powyższe zdjęcia ze średnich filmów - jak widać okienka nie widać:).
- figureliusz
- -#