zegar w telefonie
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
zegar w telefonie
Całkiem fajne i chyba nawet przydatne:
http://www.fotografia-analogowa.pl/apli ... emniowego/
Re: zegar w telefonie
W ciemnym procesie, czyli przy robieniu powiększeń, taka apka to gadżet. Ale w czasie obróbki filmów jest najlepszym proces-taimerem jaki sobie można wyobrazić.sweetek pisze:Całkiem fajne i chyba nawet przydatne:
Ja od obróbki kolorowej i cz-b używam >tego<
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Najtańszy palmtop PALM M125 (ostani model na baterie AA) + aplikacja http://www.freewarepalm.com/clock/fototimer.shtml daje te same możliwości. Ja używam taki komplet.taharii pisze:Używam,
jedyna którą znalazłem pozwalająca skonfigurować dowolną ilość procesów.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Rozwiązanie PALM-owe jest nie do pobicia jeśli chodzi o ergonomię pracy.
Nie znalazłem jeszcze równie dopracowanego narzędzia na Androida, ale to też kwestia urządzenia - palm nie emituje ŻADNEGO światła gdy tego nie chcemy, pozostając czytelnym... Od biedy korzystam też z "Film Developer Timer"...
Pozdrawiam!
Nie znalazłem jeszcze równie dopracowanego narzędzia na Androida, ale to też kwestia urządzenia - palm nie emituje ŻADNEGO światła gdy tego nie chcemy, pozostając czytelnym... Od biedy korzystam też z "Film Developer Timer"...
Pozdrawiam!
A prosta aplikacja backup systemu PALM i karta SD załatwia nam powrót do zapamiętanych procesów timerzeJerzy pisze:Rozwiązanie PALM-owe jest nie do pobicia jeśli chodzi o ergonomię pracy.
Pozdrawiam!
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
oczywiście monitor CRT.taharii pisze: po co tablet, skoro komputer z monitorem 27 cali jest dużo wygodniejszy..
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Z palmem jest tylko jeden problem. Trzeba go mieć.
Ja używam tabletu 10 in. I bardzo sobie to chwalę. Na komputerze mam bazę wywołanych filmów, na tablecie mam klienta, mogę w każdej chwili wszystko sprawdzić nie wychodząc z ciemni.
Emisja światła, to nie problem, bo po prostu można go wyłączyć nie wychodząc z aplikacji.
Jak 10, czy 12 lat temu zacząłem notatki prowadzić elektronicznie, to wiedziałem, że nadejdzie kiedyś taki dzień, że skorzystam z nich bezpośrednio w ciemni.
Dodatkowo tablet służy za odtwarzacz multimediów, w czasie obróbki filmów gra muzyka, nie potrzeba nic innego, w czasie gdy miesza się kolejna porcja 5 litrowego (w 2,5 litra) XTola, to sobie oglądam kolejny odcinek Breaking Bad.
Nie ma się co zżymać. Nie kupiłem tabletu w tym celu, ale skoro go mam, to czemu ma leżeć?
Ja używam tabletu 10 in. I bardzo sobie to chwalę. Na komputerze mam bazę wywołanych filmów, na tablecie mam klienta, mogę w każdej chwili wszystko sprawdzić nie wychodząc z ciemni.
Emisja światła, to nie problem, bo po prostu można go wyłączyć nie wychodząc z aplikacji.
Jak 10, czy 12 lat temu zacząłem notatki prowadzić elektronicznie, to wiedziałem, że nadejdzie kiedyś taki dzień, że skorzystam z nich bezpośrednio w ciemni.
Dodatkowo tablet służy za odtwarzacz multimediów, w czasie obróbki filmów gra muzyka, nie potrzeba nic innego, w czasie gdy miesza się kolejna porcja 5 litrowego (w 2,5 litra) XTola, to sobie oglądam kolejny odcinek Breaking Bad.
Nie ma się co zżymać. Nie kupiłem tabletu w tym celu, ale skoro go mam, to czemu ma leżeć?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
science bi*ch!J.A. pisze:Dodatkowo tablet służy za odtwarzacz multimediów, w czasie obróbki filmów gra muzyka, nie potrzeba nic innego, w czasie gdy miesza się kolejna porcja 5 litrowego (w 2,5 litra) XTola, to sobie oglądam kolejny odcinek Breaking Bad.
wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Re: zegar w telefonie
sweetek pisze:Całkiem fajne i chyba nawet przydatne:
Aplikacja na telefon zegaru ciemniowego ????????
Kod: Zaznacz cały
Aplikacja na telefon zegaru ciemniowego ????????
Dopóki nie stałem się szczęśliwym posiadaczem "normalnego" zegara f-stop, korzystałem z wersji komórkowej i powiem że oprócz gorszej ergonomii (w pewnych aspektach) działało to bardzo znośnie.