Microsoft Office

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
wosk
-#
Kontakt:

Post autor: wosk »

enthropia pisze:wosk, a co to takiego jest ta subskrypcja 4-letnia? Na czym to polega?
Nie wiem czy korzystasz, ale to jak z Automapą: kupujesz subskrypcję i w czasie jej trwania masz aktualną wersję programu (Office ma opcję autoaktualizacji), po upływie czasu subskrypcji trzeba ją przedłużyć (znowu zapłacić). Z tym, że o ile z Automapy da się korzystać mimo nieaktualnych map ( trochę to upierdliwe - sam tak robiłem), to nie wiem, jak będzie z Office'm - może pazerny Microsoft zablokuje funkcjonalność programu? :roll:
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

wosk pisze:Z tym, że o ile z Automapy da się korzystać mimo nieaktualnych map
Na mobilne iOsy i Androidy, AM przestaje działać całkowicie.
wosk pisze:to nie wiem, jak będzie z Office'm - może pazerny Microsoft zablokuje funkcjonalność programu?
Może tak być jak z AM mobilną, jeżeli się to nazywa subskrybcja, to pewnie tak będzie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
enthropia
-#

Post autor: enthropia »

wosk pisze:nie wiem, jak będzie z Office'm - może pazerny Microsoft zablokuje funkcjonalność programu?
Ano właśnie o to mi chodzi.
Czy ta subskrypcja to możliwość wykonywania aktualizacji programu, czy też tak jakby licencja, która wygasa po 4 latach.
To mimo wszystko dość ważne, czy po tych 4 latach masz możliwość używania programu, czy jednak nie.
Pozdrawiam, Bartek.
Sholay
-#

Post autor: Sholay »

Od siebie dodam, że ani bardziej ani mniej pazerny niż inni. Daje licencje na cztery lata, więc potem musisz ją przedłużyć. Pazernością bym tego nie nazwał.

A do rzeczy - nie jestem przekonany ani do modelu subskrypcji ani do aplikacji webowych i sam bym wolał zapłacić więcej za aplikacje którą mogę sobie zainstalować.

&
Awatar użytkownika
wosk
-#
Kontakt:

Post autor: wosk »

enthropia pisze:To mimo wszystko dość ważne, czy po tych 4 latach masz możliwość używania programu, czy jednak nie.
Już jestem zorientowany - tak jak większość z nas przypuszczała - po 4 latach pakiet wchodzi w stan ograniczonej funkcjonalności, np. dokument można będzie otworzyć i wydrukować, ale już edytować ani napisać nowego - nie. W tym celu trzeba będzie przedłużyć (wykupić) subskrypcję.
Sholay pisze:Od siebie dodam, że ani bardziej ani mniej pazerny niż inni. Daje licencje na cztery lata, więc potem musisz ją przedłużyć. Pazernością bym tego nie nazwał
Po części się z Tobą zgadzam, bo cena jak za 4-letni okres użytkowania jest strawna.
Jeśli zdecydowałbym się na wersję dla małych firm, to cena wynosi 1200 zł na jeden komputer i 2300 zł na jeden komputer w wersji Pro. Ale tu już instalacja na stałe, czyli tak jak sam wolałbyś. Przy tych cenach aż się prosi, by korzystać w firmie z darmowych aplikacji biurowych...
Awatar użytkownika
enthropia
-#

Post autor: enthropia »

wosk, dzięki za wiadomość.
Pozdrawiam, Bartek.
thinca
-#

Post autor: thinca »

polecam Libre Office w wersji 4.0.0.3. Te nowsze nie bardzo mi pasują na moim XP
ODPOWIEDZ