Nie wiem czy korzystasz, ale to jak z Automapą: kupujesz subskrypcję i w czasie jej trwania masz aktualną wersję programu (Office ma opcję autoaktualizacji), po upływie czasu subskrypcji trzeba ją przedłużyć (znowu zapłacić). Z tym, że o ile z Automapy da się korzystać mimo nieaktualnych map ( trochę to upierdliwe - sam tak robiłem), to nie wiem, jak będzie z Office'm - może pazerny Microsoft zablokuje funkcjonalność programu?enthropia pisze:wosk, a co to takiego jest ta subskrypcja 4-letnia? Na czym to polega?
Microsoft Office
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Na mobilne iOsy i Androidy, AM przestaje działać całkowicie.wosk pisze:Z tym, że o ile z Automapy da się korzystać mimo nieaktualnych map
Może tak być jak z AM mobilną, jeżeli się to nazywa subskrybcja, to pewnie tak będzie.wosk pisze:to nie wiem, jak będzie z Office'm - może pazerny Microsoft zablokuje funkcjonalność programu?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Ano właśnie o to mi chodzi.wosk pisze:nie wiem, jak będzie z Office'm - może pazerny Microsoft zablokuje funkcjonalność programu?
Czy ta subskrypcja to możliwość wykonywania aktualizacji programu, czy też tak jakby licencja, która wygasa po 4 latach.
To mimo wszystko dość ważne, czy po tych 4 latach masz możliwość używania programu, czy jednak nie.
Pozdrawiam, Bartek.
Od siebie dodam, że ani bardziej ani mniej pazerny niż inni. Daje licencje na cztery lata, więc potem musisz ją przedłużyć. Pazernością bym tego nie nazwał.
A do rzeczy - nie jestem przekonany ani do modelu subskrypcji ani do aplikacji webowych i sam bym wolał zapłacić więcej za aplikacje którą mogę sobie zainstalować.
&
A do rzeczy - nie jestem przekonany ani do modelu subskrypcji ani do aplikacji webowych i sam bym wolał zapłacić więcej za aplikacje którą mogę sobie zainstalować.
&
Już jestem zorientowany - tak jak większość z nas przypuszczała - po 4 latach pakiet wchodzi w stan ograniczonej funkcjonalności, np. dokument można będzie otworzyć i wydrukować, ale już edytować ani napisać nowego - nie. W tym celu trzeba będzie przedłużyć (wykupić) subskrypcję.enthropia pisze:To mimo wszystko dość ważne, czy po tych 4 latach masz możliwość używania programu, czy jednak nie.
Po części się z Tobą zgadzam, bo cena jak za 4-letni okres użytkowania jest strawna.Sholay pisze:Od siebie dodam, że ani bardziej ani mniej pazerny niż inni. Daje licencje na cztery lata, więc potem musisz ją przedłużyć. Pazernością bym tego nie nazwał
Jeśli zdecydowałbym się na wersję dla małych firm, to cena wynosi 1200 zł na jeden komputer i 2300 zł na jeden komputer w wersji Pro. Ale tu już instalacja na stałe, czyli tak jak sam wolałbyś. Przy tych cenach aż się prosi, by korzystać w firmie z darmowych aplikacji biurowych...