Jobo 1520
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
gwoli ścisłości, to jobo 1520 z przedłużką jobo 1530 daje jobo combo 1526:

"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
nie, nie mam na myśli jobo 1525. mam na myśli jobo combo 1526.J.A. pisze:Obrazek się nie ładuje i chyba masz na myśli 1525. Ale to nie sam moduł 1530 z niego to robi, trzeba jeszcze lejek w pokrywie wymienić na kubek.

tak jest oznaczona we wszystkich publikacjach jobo kombinacja kubka j1520 z rurą j1530.

pojemności koreksów jobo.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Nie we wszystkich. Kiedyś po prostu nie występował pod nazwą i z etykietą. Muszę gdzieś znaleźć stary prospekt, który dostałem razem z procesorem.
Na puszkach jest zawsze etykieta, na każdym odpowiadająca nazwie i tak był 1510, 1520, na koreksach, na module 3x135, była naklejka 1530, ale na tym samym module była (mam taką) etykieta 1540. W takim przypadku był to moduł sprzedany razem z koreksem 1510, na którym nie było nic.
Natomiast nigdy nie było odpowiednika koreks 1520+1530. Logiczne mi się wydawało, by nazwać go 1550. Tym bardziej, że jest na pięć filmów, a w wersji 25xx jest puszka 255x - też na pięć filmów. 1525 był koreksem do małych papierów, stąd moje przypuszczenie, że popełniłeś literówkę. To 1526 musiało się pojawić dość nie dawno (relatywnie) i jest jakieś taki ni z gruchy ni pietruchy.
Na puszkach jest zawsze etykieta, na każdym odpowiadająca nazwie i tak był 1510, 1520, na koreksach, na module 3x135, była naklejka 1530, ale na tym samym module była (mam taką) etykieta 1540. W takim przypadku był to moduł sprzedany razem z koreksem 1510, na którym nie było nic.
Natomiast nigdy nie było odpowiednika koreks 1520+1530. Logiczne mi się wydawało, by nazwać go 1550. Tym bardziej, że jest na pięć filmów, a w wersji 25xx jest puszka 255x - też na pięć filmów. 1525 był koreksem do małych papierów, stąd moje przypuszczenie, że popełniłeś literówkę. To 1526 musiało się pojawić dość nie dawno (relatywnie) i jest jakieś taki ni z gruchy ni pietruchy.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
tak właśnie było jak piszesz. też mam 1540 i przedłużka jest oznaczona jako 1540, a kubek jest czysty. ale jak widzisz, jobo 1526 miało oryginalne oznaczenia, tj. 1520 i 1530. co więcej, papier dołączony do combo z aukcji, wygląda na dość starawy, możliwe że to jest wypust z początków produkcji serii15xx. zresztą nieważne. było minęło. połączenie na 5 filmów 135 i 1250ml przy fikołkach jest strasznie niewygodne, a do turlania jako tako się nadaje.