Serwis Praktiki PB

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

skytruck
-#

Serwis Praktiki PB

Post autor: skytruck »

Wiem, że kilkukrotnie pytałem forumowiczów w podobnej sprawie, tym razem jednak mam zamiar nie odkładać planowanego serwisu Praktik na dłużej i potrzebuję serwisu o możliwie wszechstronnym zakresie, bo do serwisu mam:

Prakticę BX20, z zablokowaną migawką,
Prakticę BC-1, z elektroniką do weryfikacji (na "Auto" działa jak należy, w trybie ręcznym "nie za bardzo" jest z pomiarem światła)
Prakticę B200 do czyszczenia i regulacji;

a przy okazji chciałbym oddać do serwisu szkła, w których zamieszkał grzyb i które również należałoby nieco przesmarować.

Jeżeli macie dobre doświadczenia z jakimś serwisem, a przy tym jest on przystępny cenowo będę zobowiązany za informacje.

Aha - użyłem funkcji "szukaj" na forumi nie za bardzo mi pomogła. Na razie waham się czy posłać graty do Poznania (ul. Galileusza) czy mimo wszystko (chodzi głównie o brzęczącą monetę, bo o jakości słyszałem tylko pozytywne opinie) do p. Nagova do Bydgoszczy
stfn
-#
Kontakt:

Post autor: stfn »

W mojej BX20 migawka blokowała się co jakiś czas, a obiektyw przestał przekazywać informację do body. W serwisie Galileusza naprawili bardzo porządnie, i wzięli za naprawę całości, nie pamiętam dokładnie, okolice 200zł.
skytruck
-#

Post autor: skytruck »

stfn pisze:W serwisie Galileusza naprawili bardzo porządnie, i wzięli za naprawę całości, nie pamiętam dokładnie, okolice 200zł.
Na Galileusza w Poznaniu jak mniemam?
To pewnie poślę im moje graty (mam nadzieję, że można sprawę zlecić wysyłkowo), na początek część.

Dzięki za informację - kliknąłem "Pomógł" rzecz jasna
ODPOWIEDZ