pierwszy raz

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

pierwszy raz

Post autor: rbit9n »

sława!
kasza namakała, a ja się nudziłem.
wyjąłem więc chemikalia, butelki i zlewki.
i rozbełatałem trójkąpielowy zestaw tetenala e-6.
a gdy wymieszałem, to zjadłem obiad.
kiedy byłem pojedzony, wygrzałem chemię, koreks, slajdy i wywołałem dwie rolki kodaka e100d (kinematograficznego), który dostałem od kol Radka (radekone).
jak na pierwszy raz wyszło super. rzecz jasna jak na ręczne wołanie w zlewie.
aha, temperatury pilnowałem angielskiej, tj. 100 st. F.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

Czy CD zmienił kolor z jagodowego, na taki jasny słomkowy? Bo tak się dzieje, że jak jest dopiero rozrobiony, to jest ciemny, a jak odstoi i się przegryzie to właśnie taki słomkowy.
A na mrginesie, to jest bardzo fajna alternatywa dla zlewu >klik<
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

J.A. pisze:Czy CD zmienił kolor z jagodowego, na taki jasny słomkowy?
jak wołałem to dopiero zaczynał blednąć. pisali w instrukcji o zmianie barwy, ale nie napisali czy trzeba wołać w słomkowym, czy w jakim. tak czy siak gęstość slajdu i kolory są poprawne.

ten TBE niezły, bo przyznaję, że miałem problem podczas pierwszego płukania. znaczy temperatura w kaskadzie się utrzymywała na poziomie 100 st. F, ale butelki musiały być zanurzone w tym, co wypłukało się z koreksu.

aczkolwiek jak dla mnie minus TBE jest taki, że trzeba mieć butelki jobo i basta.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."

Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

rbit9n pisze:jak wołałem to dopiero zaczynał blednąć. pisali w instrukcji o zmianie barwy, ale nie napisali czy trzeba wołać w słomkowym, czy w jakim. tak czy siak gęstość slajdu i kolory są poprawne.
A nie piszą w instrukcji, że trzeba odczekać? Bo dawno ją czytałem, ale wydaje mi się, że jest coś o nie wywoływaniu w świrzo rozrobionej chemii. Ja właśnie zmianę koloru traktuję jako sygnał, że jest do użytku. Ale może błądzę.
rbit9n pisze:aczkolwiek jak dla mnie minus TBE jest taki, że trzeba mieć butelki jobo i basta.
Ale są w komplecie. A jak znam życie to pójdzie za jakieś grosze, bo to stary klamot i będzie wymagał unowocześnienia.

BTW. W CPP2 nie używa oryginalnych butelek, tylko takich co są całkiem gładkie w środku, nie mają żadnych załamań itd.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

J.A. pisze:A nie piszą w instrukcji, że trzeba odczekać? Bo dawno ją czytałem, ale wydaje mi się, że jest coś o nie wywoływaniu w świrzo rozrobionej chemii. Ja właśnie zmianę koloru traktuję jako sygnał, że jest do użytku. Ale może błądzę.
no właśnie nic nie piszą, żeby czekać. wspominają tylko, że z wiekiem traci to niebieskie.

PDF.

ODPOWIEDZ