wygładzanie plastiku
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
wygładzanie plastiku
Zdarza się, że podczas manipulacji w kuwetach nastąpi lekkie załamanie odbitki. Macie jakiś patent na doprowadzenie powierzchni do stanu wyjściowego? Moczenie i powtórne suszenie nic nie daje...
plastiku nie wyprostujesz.
na ciepło nie radzę, powygina się jak dziób pingwina.
na ciepło nie radzę, powygina się jak dziób pingwina.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
- technik219
- -#
tetenal vario rc 116?
co zrobi suszarka?
primo, zrobi błyszczący placek w miejscu grzania.
secundo, przez miejscowe grzanie zrobi się bulba, bo tu będzie grzało, się rozszerzy nieco, tam nie będzie grzało, nie rozszerzy się.
tercio, i tak się nie wyprostuje.
jako eksperymentator szukałem potwierdzenia teorii w praktyce i ogrzewałem przed momentem kawałek paska tt v rc 116 i wszystkie trzy elementy wystąpiły w rzeczywistości.
gdyby prostowanie ceraty było takie proste, to by ludziska nie płakali nad pofalowanym, od zbyt długiego płukania, plastiku. był wątek na forum na ten temat, ale nie chce mnie się go szukać.
wato też poszukać, jak jest budowany plastik, czyli resin coated paper.
pozdrawiam
Mentator Pery Eks
co zrobi suszarka?
primo, zrobi błyszczący placek w miejscu grzania.
secundo, przez miejscowe grzanie zrobi się bulba, bo tu będzie grzało, się rozszerzy nieco, tam nie będzie grzało, nie rozszerzy się.
tercio, i tak się nie wyprostuje.
jako eksperymentator szukałem potwierdzenia teorii w praktyce i ogrzewałem przed momentem kawałek paska tt v rc 116 i wszystkie trzy elementy wystąpiły w rzeczywistości.
gdyby prostowanie ceraty było takie proste, to by ludziska nie płakali nad pofalowanym, od zbyt długiego płukania, plastiku. był wątek na forum na ten temat, ale nie chce mnie się go szukać.
wato też poszukać, jak jest budowany plastik, czyli resin coated paper.
pozdrawiam
Mentator Pery Eks
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."