Cześć.
Znajomy z Holandii poprosił mnie o podpisanie petycji i/lub ew. podanie jej dalej. Tak więc czynię.
Sprawa opisana jest tutaj
http://www.ussrphoto.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2451
Petycja - Komarov
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Petycja - Komarov
A niech mnie TSS pokąsa!
niestety grecja również słynie z takich kuriozalnych praw. nie daj bóg, żeby komuś przyszło do głowy robic landsztafcik a choćby 10km w tle była coś związane z armią.Troja86 pisze:Dziwna sprawa, niby europejski kraj a takie prawo... chyba że koleś robił np. zdjęcia instalacji wojskowych i go przyłapali, był taki przypadek chyba w Grecji nie tak dawno
Dura lex, sed lex.
Zgłębiałem w wolnych chwilach temat. Ichniemu prawu nie robi różnicy, czy sprzęt ma sto lat, czy jest współczesny. Nie odróżnia też ZSRR od dzisiejszej Ukrainy.
To tak jakby u nas komuś z grupy rekonstrukcji historycznej postawiono zarzuty za posiadanie w domu munduru, legitymacji czy pałki np.MO.
Przepisy tak czy siak chore. Pytanie powinno jednak brzmieć: komu ( i dalczego?) tak naprawdę zależało by doczepić się akurat do tego człowieka akurat na podstawie takiego paragrafu? Jak dla mnie - trąci to celowym szukaniem na kogoś jakiegokolwiek haka.
Zgłębiałem w wolnych chwilach temat. Ichniemu prawu nie robi różnicy, czy sprzęt ma sto lat, czy jest współczesny. Nie odróżnia też ZSRR od dzisiejszej Ukrainy.
To tak jakby u nas komuś z grupy rekonstrukcji historycznej postawiono zarzuty za posiadanie w domu munduru, legitymacji czy pałki np.MO.
Przepisy tak czy siak chore. Pytanie powinno jednak brzmieć: komu ( i dalczego?) tak naprawdę zależało by doczepić się akurat do tego człowieka akurat na podstawie takiego paragrafu? Jak dla mnie - trąci to celowym szukaniem na kogoś jakiegokolwiek haka.
A niech mnie TSS pokąsa!