Lampa Metz mecablitz BCT 2

Statywy, światłomierze, skanery.. i wszystko czego jeszcze możemy używac

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Babcia
-#

Post autor: Babcia »

J.A. pisze:Zdaje się, że to Tobie Babcia, ten system oświaty zaszkodził.
Dostałaś odpowiedź, że
Babcia pisze:Metz SCA 3000C
to nie lampa, tylko kabelek do lampy Metz 60 CT-4. Więc błyskać to raczej nie bądzie. Masz już lampę współpracującą z tą stopką/kablem?
1. Lampa ma żółto-złoty reflektor. To co masz ma czerwony reflektorek służący do wspomagania układu Auto Focus Twojego aparatu.
2. jest wielka - większa od Twojego aparatu
3. To co masz to tylko część służąca do elektrycznego połączenia lamy z aparatem.
Zanim dostałam jakakolwiek tutaj odpowiedz kolega zarzucił mi brak mądrości. Nie mogłam pojąć dlaczego system ten ma składać się z kilku części jeśli w aparacie cyfrowym lampa pracuje samodzielnie bez pięciu do tego potrzebnych elementów. Napisałam, ze nie mam doświadczenia w tej kwestii a to co udało mi się wyszukać to była informacja o kabelku. Sprzedający mi aparat uznał, ze jest to lampa wiec trzymałam się tej wersji uparcie. Nie mam niestety lampy tylko sam kabelek z adapterem.Teraz wiem jedno: na pewno systemu tego nie zastosuje w i tak dużym już aparacie. Dziękuje za info.
Awatar użytkownika
technik219
-#

Post autor: technik219 »

Babcia pisze:Nie mogłam pojąć dlaczego system ten ma składać się z kilku części jeśli w aparacie cyfrowym lampa pracuje samodzielnie bez pięciu do tego potrzebnych elementów.
Bo to system jak Mediamarkt: nie dla (...)
Babcia pisze:Sprzedający mi aparat uznał, ze jest to lampa wiec trzymałam się tej wersji uparcie.
A opowiadają kawały o Ruskim, który wyskoczył z samolotu z gaśnicą... :mrgreen:
Lux mea lex
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

Babcia pisze:Zanim dostałam jakakolwiek tutaj odpowiedz kolega zarzucił mi brak mądrości.
kolega technik219 napisał, że otrzymałaś wyczerpującą odpowiedź na AT i jest to prawda. Wystarczyło wpisać w gogle frazę Metz 60 CT-4 i przełączyć się na system obrazkowy. Otrzymałabyś pełną informację.
Dopiero potem było coś o dwóch słowach i mądrej głowie. Ty jednak uznałaś że i na AT i tutaj ktoś sobie używa Twoim kosztem.
Babcia-u, zbastuj.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Babcia
-#

J.A. pisze:
Babcia pisze:Zanim dostałam jakakolwiek tutaj odpowiedz kolega zarzucił mi brak mądrości.
kolega technik219 napisał, że otrzymałaś wyczerpującą odpowiedź na AT i jest to prawda. Wystarczyło wpisać w gogle frazę Metz 60 CT-4 i przełączyć się na system obrazkowy. Otrzymałabyś pełną informację.
Dopiero potem było coś o dwóch słowach i mądrej głowie. Ty jednak uznałaś że i na AT i tutaj ktoś sobie używa Twoim kosztem.
Babcia-u, zbastuj.
Po pierwsze nie pytalam o system Metz60 Ct - 4 bo nie mialam o nim pojecia, zapytalam o lampe Metz SCA 3000C bo myslalam, ze jest to lampa, montuje sie ja na goraca stopke wiec pomyslalam, ze jest to lampa dopalajaca nie mowiac juz o tym co mowil mi sprzedajacy aparat (dolaczyl lampe gratis) i koledzy fotografowie, ktorzy te oto " lampe " widzieli na zywo w moich rekach. "Ale masz fajna lampe" :))) Otrzymalam mala odpowiedz na AT na samym poczatku o tym, ze musze miec do niej adapter, ktory posiadam po czym kolega Technik zaczal sie przyczepiac do mojej madrosci bo co do jasnej anielki ma madrosc do pytania o cos czego nigdy wczesniej nie uzywalam? Uznalam to za zlosliwosc jego i nadal tak uwazam. Pozniej otrzymalam wyczerpujaca odpowiedz od kolegi Daad na AT, ktoremu nie mam zupelnie nic do zarzucenia, ale zupelnie nie rozumiem dlaczego te dwa fora traktowane sa jako jedno. Mimo, ze naciskasz zachowania tego typu nie bede tolerowac - proponuje Ci zapytac na forum o gotowaniu o pieczenie sernika, powiesz, ze masz ser a ktos Ci odpowie, zes glupi jak nie wiesz co z nim zrobic a pozniej, ze potrzebujesz blaszke i jakiej dany uzytkownik uzywa i ile go kosztowala po czym kolega stanie w jego obronie, ze wystarczylo wpisac przepis w google i bedziesz wiedzial jak sernik sie piecze i w ogole nie wymagaj odpowiedzi i jakiegokolwiek poziomu kultury bo jestes upierdliwy - tak to wyglada. Nie pytalam wieki o cokolwiek zwiazanego z fotografia a jak juz to gosc uznal, zem glupia. Przykro mi, ze nie rozumiesz, ale odwyklam od tego typu traktowania czlowieka.
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

koleżanko Babcia i kolego Techniku, nie próbujcie tu przenosić złych obyczajów z pewnego portalu. jeżeli będziecie kontynuować retorykę w podobnym tonie, nic dobrego dla was z tego nie wyniknie. osobiście uważam, że ta dyskusja jest co najmniej wyczerpana i proponuje dać sobie na luz. być może kiedyś, ktoś dopisze do niej konstruktywny ciąg dalszy, wy niestety nie jesteście w stanie wnieść do tematu nic wartościowego. proszę o umiar.
Babcia
-#

nord pisze:koleżanko Babcia i kolego Techniku, nie próbujcie tu przenosić złych obyczajów z pewnego portalu. jeżeli będziecie kontynuować retorykę w podobnym tonie, nic dobrego dla was z tego nie wyniknie. osobiście uważam, że ta dyskusja jest co najmniej wyczerpana i proponuje dać sobie na luz. być może kiedyś, ktoś dopisze do niej konstruktywny ciąg dalszy, wy niestety nie jesteście w stanie wnieść do tematu nic wartościowego. proszę o umiar.
Chcialabym jedynie zauwazyc, ze zostalam sprowokowana I nie wydaje sie w tego typu dyskusje, nawet na innych portalach, chcialam uzyskac odpowiedz na nurtujace mnie pytanie, ale uznano, ze niezbyt madra jestem . Jedno jest pewne - nie zapytam tutaj juz o nic bo znow ktos odpowie, zem glupia co jest jak widac tolerowane. Nie znam faceta I nic nie przenosze z nikad za to on owszem.
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

to, że dałaś się sprowokować, to już raczej Twoja wina, nie sądzisz? żałuje tylko, że tak późno zareagowałem, ale nie mogę być wszędzie :roll:

nie oceniaj całości użytkowników portalu jedną miarą, oraz nie stawiaj kreski na kol. Techniku. tworzymy unikalną grupę ludzi, którzy, jak zagłębisz się w forum, chętnie dzielą się wiedzą a kol. Technik należy do bardziej obeznanych w temacie ludzi. dajcie sobie po prostu szanse. mam nadzieje, że zostaniesz z nami i wniesiesz dużo dobrego do naszej społeczności, że potrafisz, wiem o tym aż nadto dobrze.

pozdrawiam.
ODPOWIEDZ