Gdzie w ŁÓDZI można WYWOŁAĆ FILMY 120: C-41 i E-6
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
Gdzie w ŁÓDZI można WYWOŁAĆ FILMY 120: C-41 i E-6
Cześć :)
Czy może ktoś mi poradzić, gdzie w ŁODZI można wywołać tanio i profesjonalnie filmy kolorowe (C-41) i slajdy (E-6) średniego formatu (120)?
Pozdrawiam serdecznie
Czy może ktoś mi poradzić, gdzie w ŁODZI można wywołać tanio i profesjonalnie filmy kolorowe (C-41) i slajdy (E-6) średniego formatu (120)?
Pozdrawiam serdecznie
do enerdefenu? ostatnio wysyłali do Kędzierzyna-Koźla, do CeWe.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
-
- -#
A jaka jest ta symboliczna cena dla E6 i dla C41 w Rossmannie? No i mam pytanko, jak oni oddają film – cały, pocięty? Zastanawiam się, jak potraktowaliby mój film z kadrami np. 6x9, 6x7?nord pisze:z rossmannowych slajdów, jestem bardzo zadowolony, szczególnie z jakości. o cenie nie piszę, bo jest symboliczna.
mały e6 - 10zł, średni e6 - 7zł. c41 nie wiem, wołam sam.
mały tną po 4 klatki, średni jak ostatnio oddawałem (bardzo dawno) składali i wkładali do plastiku. efekt był taki, że zawsze miałem zgiętą klatkę. ponoć można poprosić o cięcie średniego, ale nie sprawdzałem.
mały tną po 4 klatki, średni jak ostatnio oddawałem (bardzo dawno) składali i wkładali do plastiku. efekt był taki, że zawsze miałem zgiętą klatkę. ponoć można poprosić o cięcie średniego, ale nie sprawdzałem.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
w zależności, czy ze skanem na płytce czy nie i tak max 10-15pln za sztukę. ostatnio za reale typ 120 zapłaciłem 5,50, mam przed sobą kopertę z naklejoną ceną data usługi 31.07 2013 . nigdy nie biorę płytki ze skanami (na kopercie pisze "tylko wywołanie"). naświetlam 6x4,5 i jakimś dziwnym
zrządzeniem losu, zawsze mam pocięte po 4 kadry
co bardzo, ale to bardzo mi odpowiada.
myślę, że śmiało można opisać na kopercie sposób cięcia. nie żebym zlecił przez rossmanna setki negatywów i slajdów, ale absolutnie zawsze dostawałem to co chciałem.

myślę, że śmiało można opisać na kopercie sposób cięcia. nie żebym zlecił przez rossmanna setki negatywów i slajdów, ale absolutnie zawsze dostawałem to co chciałem.
Mi bez proszenia pocięli film 120 6x4,5 po 4 klatki (09.2013) jak napisał kolega Nord, ale bez folii, tylko luzem włożyli do koperty z odbitkami. Negatyw w należytym stanie, z usługi jestem zadowolony i będę ich prosił o jeszczerbit9n pisze:średni jak ostatnio oddawałem (bardzo dawno) składali i wkładali do plastiku. efekt był taki, że zawsze miałem zgiętą klatkę. ponoć można poprosić o cięcie średniego, ale nie sprawdzałem.

musiało się coś zmienić w ciągu tych trzech lat, bo chyba juz tyle nie korzystam z usług rossmanna w średnim formacie.
-
- -#
-
- -#
c41 to można w każdej łazience zrobić.bolas pisze:C-41 tak naprawdę wszędzie w każdym labie można zrobić.