zdziczały pryzmat AE-II pytania

Statywy, światłomierze, skanery.. i wszystko czego jeszcze możemy używac

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
jacek67wawa
-#

Post autor: jacek67wawa »

Eee, nie przesadzajmy :) Ludzie biegają z jednocyfrowym body plus 70-200/2,8 i żyją :) Poza tym ja nie jestem fotograf wędrownik tylko przybywam na wybrane miejsce i tam działam. Jakbym lubił wycieczki to oczywiście z innym sprzętem ;)
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

mała dygresja. mam bronicę ec-tl, do niej uchwyt L. używanie uchwytu L z aparatem ma sens jedynie wtedy, kiedy zamiast kominka mam założony pryzmat. co więcej, używanie pryzmatu bez uchwytu jest bardzo męczące, znaczy bardzo niewygodne. aczkolwiek wydaje mnie się, że do pryzmatu "dedykowany" był uchwyt T. to tak na marginesie.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

W M RZ 67, jest Left hand grip. Jest on jak nazwa wskazuje na lewą rękę (by nie blokować sobie dźwigni naciągu, która jest po prawej), ma on spust migawki.
I faktycznie z pryzmatem sprzęt stawał sie całkiem mobilny.
jacek67wawa pisze:Eee, nie przesadzajmy :) Ludzie biegają z jednocyfrowym body plus 70-200/2,8 i żyją :) Poza tym ja nie jestem fotograf wędrownik tylko przybywam na wybrane miejsce i tam działam. Jakbym lubił wycieczki to oczywiście z innym sprzętem ;)
Ja mam podobnie. Tylko, że często u mnie przybycie na wybrane miejsce było nierozerwanie związane z dość długą wędrówką. I z tego właśnie powodu rozstałem się z RZ i zamieniłem ją na Mamiyę 7.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
jacek67wawa
-#

Post autor: jacek67wawa »

M7 fajna rzecz tylko nie mieści się w budżecie. Chyba w niedzielę się przejdę na giełdę do Stodoły bo na internecie wybór akcesoriów do Mamiya niewielki i ceny też czasem dziwne. No i możliwość pomacania od razu bezcenna.
ODPOWIEDZ