Pasja wielkiego formatu na YT

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

JaZ99
-#
Kontakt:

Pasja wielkiego formatu na YT

Post autor: JaZ99 »

Gość nazywa się Ben Horne i jest zwykłym człowiekiem, który lubi pokazywać, jak robi zdjęcia aparatem wielkoformatowym. Jego kanał na youtube jest ciekawy, pokazuje wielkie oddanie fotografowaniu. Najnowszy odcinek jest o niepowodzeniach, szczególnie polecam jego ostatnie zdjęcie ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=GxGPL-GjSNc
Awatar użytkownika
Mariusz [mr.]
-#

Re: Pasja wielkiego formatu na YT

Post autor: Mariusz [mr.] »

Uprzedzam, że film jest długi (ponad 15 minut), całkowicie statyczny, przede wszystkim „gadany” i bardzo niewiele w sumie pokazuje.

Może cykl jest i fajny, ale być może mógłbyś polecić jakiś odcinek posiadający trochę wyższą wartość dodaną? :)
« Jeżeli martwi Cię, że Twojego wciąż wybornie ostrego UWA (np. ±72mm kryjące 4×5” plus zapas na pokłony) może nie czekać już nic naprawdę wspaniałego (albo i całego LF pod niego, byle podróżnego) — możemy pogadać… »
JaZ99
-#
Kontakt:

Post autor: JaZ99 »

Jego kanał jest o pasji fotografowania, a nie o technice.
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

No ale o jakiej technice można mówić przy fotografowaniu LF - ustawiasz parametry, pstryk i gotowe ;-) To nie cyfrówki że można kilka godzin dyskutować o technikaliach.
Awatar użytkownika
Mariusz [mr.]
-#

Post autor: Mariusz [mr.] »

JaZ99 pisze:Jego kanał jest o pasji fotografowania, a nie o technice.
Odrobinę się nie zrozumieliśmy, bo słowem nie wspominałem o technice. Uznałem tylko, że skoro mowa o YT, to coś się dzieje także w sferze wizualnej, a tak, to równie dobrze można było nagrać audio, a jeszcze lepiej napisać tekst – przynajmniej dla mnie byłoby to łatwiej dostępne, łatwiejsze do znalezienia wyszukiwarką i w końcu – znacznie łatwiejsze do zarchiwizowania, gdyby było coś warte.

JaZ99 pisze:Jego kanał jest o pasji fotografowania, a nie o technice.
Wydawało mi się, że jedno drugiego nie wyklucza? Można chyba mówić o pasji fotografowania i jednocześnie przy okazji coś pokazać, skoro to YT? Jakoś telewizyjne programy hobbystyczne świetnie sobie z tym radzą? A ja po rozczarowaniu się nagraniem chciałem jedynie zaoszczędzić czasu tym, których mógłby zmylić wstępny opis.
JaZ99 pisze:pokazuje wielkie oddanie fotografowaniu
To niewiele pokazał… ;-)
« Jeżeli martwi Cię, że Twojego wciąż wybornie ostrego UWA (np. ±72mm kryjące 4×5” plus zapas na pokłony) może nie czekać już nic naprawdę wspaniałego (albo i całego LF pod niego, byle podróżnego) — możemy pogadać… »
ODPOWIEDZ