Baryt Tetanala
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
-
- -#
ju wszystko rozumiem. Odkopałem starą suszarkę do zdjęć-w razie gdyby była potrzebna to dobrze pamiętam że:
1.)Emulsją do dołu
2.)Jak błysk to z tą blaszkofolią srebrną jak półmat to bez niej a jak mat to w ogóle bez suszarki
3.)Mega czystość blaszkofolii i blachy samej suszarki
Czy istnieje w domowych warunkach gdzie nie mam bieżącej wody do płukania możliwośc wywoływania barytu(np. kąpiąc go i zmieniając parokrotnie wodę bo gdzies taki przepis chyba widziałem) czy jednak muszę zanabyć profesjonalną płuczkę?
1.)Emulsją do dołu
2.)Jak błysk to z tą blaszkofolią srebrną jak półmat to bez niej a jak mat to w ogóle bez suszarki
3.)Mega czystość blaszkofolii i blachy samej suszarki
Czy istnieje w domowych warunkach gdzie nie mam bieżącej wody do płukania możliwośc wywoływania barytu(np. kąpiąc go i zmieniając parokrotnie wodę bo gdzies taki przepis chyba widziałem) czy jednak muszę zanabyć profesjonalną płuczkę?
ja płuczę baryt kilkukrotnie zmieniając wodę.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Tylko gdy suszysz na wysoki połysk.Jasiek Matacz pisze:1.)Emulsją do dołu
Nie. Jak błysk to emulsją do chromowanej powierzchni, a jak półmat to emulsją do góry.Jasiek Matacz pisze:2.)Jak błysk to z tą blaszkofolią srebrną jak półmat to bez niej a jak mat to w ogóle bez suszarki
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#