moywacja do fotografi.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
moywacja do fotografi.
Witam. Jeżeli w nieodpowiedni dział się wpisałem to wybaczcie.
Mam taki problem, bo Moja Dziewczyna bardzo pasjonuje się fotografią, i kiedyś robiła dość sporo zdjęć, ciągle Ja to interesuje ale jej brakuje Motywacji, chce Jej pomóc, żeby nabrała motywacji, posiadam kilka Jej zdjęć uważam że są świetne ale wiadomo nie wierzy mi bo wiadomo chłopak co Jej może innego powiedzieć, co byście mi doradzili? jak Jej pomóc? może gdzieś opublikować te zdjęcia? niech je inni ocenią? Ratujecie bardzo mi na tym zależy:)
Dziękuje z góry za odpowiedz, pozdrawiam Rafał
A zdjęcia sami oceńcie
Mam taki problem, bo Moja Dziewczyna bardzo pasjonuje się fotografią, i kiedyś robiła dość sporo zdjęć, ciągle Ja to interesuje ale jej brakuje Motywacji, chce Jej pomóc, żeby nabrała motywacji, posiadam kilka Jej zdjęć uważam że są świetne ale wiadomo nie wierzy mi bo wiadomo chłopak co Jej może innego powiedzieć, co byście mi doradzili? jak Jej pomóc? może gdzieś opublikować te zdjęcia? niech je inni ocenią? Ratujecie bardzo mi na tym zależy:)
Dziękuje z góry za odpowiedz, pozdrawiam Rafał
A zdjęcia sami oceńcie
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2013, 11:22 przez rafal199331, łącznie zmieniany 1 raz.
Proponuję, żebyś zgodnie z wpisanym na forum miejscem swojego zamieszkania zabrał ją na Bagno"Całowanie". Nie dość, że miejsce do fotografowania derkaczy zacne, to i może udzieli Wam się romantyczność płynąca z samej nazwy i obydwoje na tym skorzystacie.
W każdym razie zabierz ją w miejsce, gdzie jej fotograficzna pasja nie będzie potrzebowała dodatkowej motywacji
W każdym razie zabierz ją w miejsce, gdzie jej fotograficzna pasja nie będzie potrzebowała dodatkowej motywacji

z własnego doświadczenia wiem, że nic tak nie motywuje, jak nowy aparat. i tu jest przewaga aparatów na film nad cyfrówkami, są one bowiem relatywnie tanie, dzięki czemu co sezon można wymienić sprzęt na "nowy".
aha, lepiej nich obywatelka dziewczyna nigdzie nie publikuje zdjęć, bo wtedy to się dopiero zrazi do fotografowania, mówię całkowicie na serio.
aha, lepiej nich obywatelka dziewczyna nigdzie nie publikuje zdjęć, bo wtedy to się dopiero zrazi do fotografowania, mówię całkowicie na serio.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
rbit9n pisze:z własnego doświadczenia wiem, że nic tak nie motywuje, jak nowy aparat. i tu jest przewaga aparatów na film nad cyfrówkami, są one bowiem relatywnie tanie, dzięki czemu co sezon można wymienić sprzęt na "nowy".
polemizowałby z kolegą

no nie mów Grzegorzu, że publikowanie na plfoto nie potrafi zrazić do fotografii.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
mogę ocenić ortografię. szkoda, że nie ma możliwości kolorowania byków i poprawek.
można, ale czerwień... czerwień pachnie jak zwycięstwo. parafrazując klasyka.J.A. pisze:a wytłóścić, albo podkresilici?
wszystko zależy od delikwenta, lub delikwentki. jeśli ktoś ma zdrowo pod beretem i posiada choćby minimum daru obserwacji jest w stanie odróżnić bełkot od rzeczowej krytyki. pewno, że portale typu plfoto pełne są znaffców i 15 letnich geniuszy fotografii, którzy to wiedza wszystko o zdjęciach i większość prac to dla nich "gniot" czy "lipa". na szczęście zawsze istnieje możliwość wniknięcia w tffórczośc takiego mastera i porównanie jego wypocin z kanonami. oczywiście takie działanie prowadzi do radosnych wniosków i stwierdzenia, że lepiej opinie takich ludzi, po prostu lekce sobie ważyć.rbit9n pisze:no nie mów Grzegorzu, że publikowanie na plfoto nie potrafi zrazić do fotografii.
inna sprawa, że można również trafić, na ludzi którzy coś osiągnęli. zdziwiłbyś się ilu naprawdę dobrych fotografów publikuje swoje zdjęcia na plcośtam. mało tego, potrafią rzeczowo i bez jadu, wyjaśnić co można zrobić aby poprawić swój warsztat. dawno temu, trafiłem na kilku takich osobników obu płci, którzy bezinteresownie i z wielką cierpliwością łamali mój barani upór, starając się wpoić mi pewne oczywiste, dziś dla mnie sprawy. nie będzie przesadą jak powiem, ze sporo takim ludziom zawdzięczam.
nie zrozum mnie źle, ale uważam, że na początek przygody z fotografią, cyfrówka będzie lepsza. pomijam w swym, rozumowaniu kwestie mentalne, czy estetyczne. po prostu, ktoś kto zaczyna swoją przygodę z fotografią, a posiada już aparat (chyba każdy posiada jakiś aparat

nie ma co ukrywać, fotografia analogowa, w dzisiejszych czasach robi się elitarna i wymaga większej ilości czasu, zamysłu oraz nakładów. jeśli ktoś ma w nią wdepnąć niech lepiej najpierw sprawdzi czy jest na nią gotowy. pisze to z doświadczenia, gdyż zaraziłem analogiem sporo ludzi a na dzień dzisiejszy zostało ich raptem kilku. reszta stwierdziła, że "to nie to", że fajne, ale nie dla nich. większość żałuje wydanych pieniędzy na chemię i artefakty.
przecież zdjęcia powstały z wykorzystaniem takiego oto urządzenia:nord pisze:nie zrozum mnie źle, ale uważam, że na początek przygody z fotografią, cyfrówka będzie lepsza.

co wyżej pisałem w kwestii, tego:rbit9n pisze:przecież zdjęcia powstały z wykorzystaniem takiego oto urządzenia:nord pisze:nie zrozum mnie źle, ale uważam, że na początek przygody z fotografią, cyfrówka będzie lepsza.
Obrazek
rbit9n pisze: i tu jest przewaga aparatów na film nad cyfrówkami, są one bowiem relatywnie tanie, dzięki czemu co sezon można wymienić sprzęt na "nowy".
To jest czysta teoria nie mająca w 99,9% przypadków pokrycia w praktyce.nord pisze:to zawsze może niemal na żywo oceniać swoje dokonania.
Wiecie dla czego za czasów analogowych ktoś kto umiał robić zdjęcia był wyjątkowy, inny itd? Bo robienie zdjęć wymagało myślenia i uczenia sie.
Obecnie wszystkim w koło wydaje się, że to aparat robi zdjęcia i jezeli kupi sie cyfrówkę to mózg stanie się zbędny. Dla tego teraz kazdy robi zdjęcia.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
-
- -#