Czerwona żarówka do ciemni
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Czerwona żarówka do ciemni
Gdzie można kupic czerwoną żarówke do ciemni i jaki jest jej koszt ?
Np na znanym portalu aukcyjnym, ale jesteś z dość sporego miasta więc u was pewnie jest normalny sklep fotograficzny. Ja do starego barytu orwo mam taką i kupiłem ją za całe 5zł w sklepie elektrycznym. http://www.ecat.lighting.philips.pl/l/p ... 843329_eu/
-
- -#
Re: Czerwona żarówka do ciemni
A dlaczego czerwona , może zielona albo pomarańcz ? albo ciemno brązowa. ?titomax pisze:Gdzie można kupic czerwoną żarówke do ciemni i jaki jest jej koszt ?
A tak poważnie ro daj sobie spokój z bieganiem po sklepach i szukaj w necie , lampki ciemniowej z wymiennymi filtrami.
Na znanym portalu aukcyjnym zawsze coś jest do kupienia .
jak ci ta czerwona walnie to potem znów jej będziesz szukał.
A tak masz lampke na zwykłą żarówkę i zmieniasz tylko filtry.
ju_87
- technik219
- -#
Ma to sens jedynie przy wykorzystaniu diod elektroluminescencyjnych. Wszelkie malowanie żarówek farbkami mija się z celem. Współczesne papiery (mowa o cz-b) są tak wymagające, że porażka jest gwarantowana.titomax pisze:a domowe sposoby na zrobienie żarówki ciemniowej? co o tym myslicie ?
Lux mea lex
-
- -#
puszka farby bedzie cię więcej kosztować niż żarówka .titomax pisze:No tak z tym filtrem na żarówke to rzeczywiscie dobry pomysł , a domowe sposoby na zrobienie żarówki ciemniowej? co o tym myslicie ?
do tego ani się obejrzysz a farba zacznie złazić
Przy okazji w czasie świecenia będą się uwalniać związki wzbogacając skład powietrza którym oddychasz.
A żeby było bardziej ekscytująco to obecnie żarówki są tak produkowane żeby były najtańsze a przy okazji ich żywotność była krótka.
I tak jest , żadna współczesna żarówka nie wytrzymuje roku
a kosztuje prawie tyle co świetłowka.
Stare żarówki foto , były drogie ale robione solidnie .
Tak więc daj sobie spokój z domowymi patentami bo nie są ani dobra ani tanie i do tego zmarnujesz czas.
Albo kup oryginalną żarówkę albo lampkę z filtrem
jedno i drugie jest na ALL.......
Ewentualnie sam zrób lampę LED
ju_87