Witam!
Czy mógłby mi ktoś coś powiedzieć o Powiększalnik OPEMUS 4 ? a mianowice odradzacie jego kupna czy raczej nie ? bo planuje zalozyc ciemnie fotograficzna i dany powiększalnik znalazłem na allegro i zastanawiam się nad jego kupnem
Powiększalnik OPEMUS 4
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
to całkiem przyzwoity powiększalnik. jedyna wada to plastikowa zębatka od mechanizmu podnoszenia korpusu. dość często trafiają się egzemplarze z wyłamanymi zębami. przed zakupem spytaj oferenta o jej stan. koledzy z pewnością doradzą ci jeszcze nabycie ramek bezszybkowych, ale to nie jest jakieś optimum wg mnie.
Grzesiu, jestes pewien, że opemus 4 ma zębatki? wszak on ma kolumnę jak piątka.
a do autora: zanim kupisz ten powiększalnik, sprawdź czy akcesoria od piątki, pasują do czwórki. bo widzisz, szpej do opemusa pięć jest ciężko dostać, a co dopiero do starszej piątki.
a do autora: zanim kupisz ten powiększalnik, sprawdź czy akcesoria od piątki, pasują do czwórki. bo widzisz, szpej do opemusa pięć jest ciężko dostać, a co dopiero do starszej piątki.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
rbit9n pisze:Grzesiu, jestes pewien, że opemus 4 ma zębatki? wszak on ma kolumnę jak piątka.
masz rację, pomyliłem z szóstką. ależ sromota