Ale jego cena przekracza grubo wartość A350ModusOperandi pisze:w bagnecie A rewelacyjna jest minolta 100/2 nieczesto spotykany obiektyw, ale produkujacy piekny obraz i ostry od pelnego otworu.
Choc zdecydowanie wole Planara T* 85/1.4 ZA

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Ale jego cena przekracza grubo wartość A350ModusOperandi pisze:w bagnecie A rewelacyjna jest minolta 100/2 nieczesto spotykany obiektyw, ale produkujacy piekny obraz i ostry od pelnego otworu.
Choc zdecydowanie wole Planara T* 85/1.4 ZA
Zwłaszcza w przypadku fotografii analogowej to ma jak najbardziej sens - wpływ (nie popsutego) korpusu na jakość zdjęcia jest w większości wypadków znikomy. Zresztą mówi się, że na optykę trzeba wydać około 5 razy więcej, niż na korpus.Minolciarz1979 pisze:zeby do amatorskiej puszki walić obiektyw 3 razy droższy niż puszka
To jak ja, tyle że mój aparat kosztował więcej (ale był z gripem i prawie nowy).dugi1985 pisze:Kolega do eos-a 300 zakłada elkę 70-200/4 ale on już ją miał jak sobie kupił tą puszkę za całe 30zł
Ja mu wywołuję filmy bw i jak jego praktika zaczęła cudować to powiedziałem koniec żadnego filmu z tego klamota już nie wywołam. Filmy były podrapane klatki czasem się nakładały to kupił to cudo. Powiedział mi że jak rozpakował paczkę i wziął ten aparat do reki to myślał że to jakaś atrapa i jest pusty w środku :Ppasiasty pisze:Zwłaszcza w przypadku fotografii analogowej to ma jak najbardziej sens - wpływ (nie popsutego) korpusu na jakość zdjęcia jest w większości wypadków znikomy. Zresztą mówi się, że na optykę trzeba wydać około 5 razy więcej, niż na korpus.Minolciarz1979 pisze:zeby do amatorskiej puszki walić obiektyw 3 razy droższy niż puszkaTo jak ja, tyle że mój aparat kosztował więcej (ale był z gripem i prawie nowy).dugi1985 pisze:Kolega do eos-a 300 zakłada elkę 70-200/4 ale on już ją miał jak sobie kupił tą puszkę za całe 30zł
Bo tam niewiele jest. Mały elektromagnes, lekka migawka, dwa mikrosilniki, jakieś lusterka udające pryzmat.dugi1985 pisze:Powiedział mi że jak rozpakował paczkę i wziął ten aparat do reki to myślał że to jakaś atrapa i jest pusty w środku :P