wywoływacz ID-11 na 5L i inne proszkowe
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Po zaborach pozbywano się obcych słów jako zło i zapowiedź narodowego dobrobytu. Teraz dobrobytem jest emigracja bo w kraju pracy niema. Ktoś kiedyś napisał "byt kształtuje świadomość" ...ale kto . Nic dziwnego że ten kto używa obcojęzyczności wydaje się kimś z przyszłością. Oczywiście z przyszłością na emigracji łoł 
Wracając do tematu ja miałem na myśli wywoływanie filmu a nie rewolucji
Basil komu kibicujesz Widzewowi czy ŁKS owi ?

Wracając do tematu ja miałem na myśli wywoływanie filmu a nie rewolucji

Basil komu kibicujesz Widzewowi czy ŁKS owi ?

Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 12:41 przez jacekp, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja kibicuje Widzewowi czyli START-owi 66S
[ Dodano: Wto 14 Lut, 2012 ]
Umieściłem część wywoływacza w ciemnej butelce i część w przezroczystej. W tej przezroczystej po paru dniach zauważyłem że wytracił ciemny osad. Nigdy nie przechowywałem rozpuszczonych wywoływaczy. Czy w tym przypadku jest to normalne dla ID-11?

[ Dodano: Wto 14 Lut, 2012 ]
Umieściłem część wywoływacza w ciemnej butelce i część w przezroczystej. W tej przezroczystej po paru dniach zauważyłem że wytracił ciemny osad. Nigdy nie przechowywałem rozpuszczonych wywoływaczy. Czy w tym przypadku jest to normalne dla ID-11?
Dzieki za wskazowke! Kupilem bardzo podobna (jesli nie taka sama). Wlasnie skalibrowalem sobie z http://pl.wikipedia.org/wiki/Bilon_-_polski_z%C5%82otyBasil pisze:Pikusław, ja kupiłem dokładnie tą wagę i nie narzekam
1 gr - 1.7g
20 gr - 3.3g
2 zl - 5.2g
Hmm - chyba jest calkiem (wrecz zaskakujaco) niezle!

dzień dobry!
proszki nie są jednorodne. teoretycznie nie powinno się zatem ich rozdzielać, a rozpuścić całość. w pięciu litrach wody.
a co do pytania, to chyba proste, nie? na litr potrzebujesz 1/5 worka, jednego jak i drugiego.
proszki nie są jednorodne. teoretycznie nie powinno się zatem ich rozdzielać, a rozpuścić całość. w pięciu litrach wody.
a co do pytania, to chyba proste, nie? na litr potrzebujesz 1/5 worka, jednego jak i drugiego.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Dziekuje za odpowiedz, niestety jak wspomniałem opakowania są napoczęte i nie jestem w stanie okreslic ile juz ich czesci zostało rozrobionych. Potrzebuje dokładną masę proszków np na 1l (lub wiecej).rbit9n pisze:dzień dobry!
Latwiej może bedzie znaleźć wagę opakowan nowych zestawów ID-11, niestety nie dałem rady do nich dotrzeć.
Co do niejednorodności proszków, to mysle, że zaryzykuje.
pzdr!
Jeśli Cię to urządza, mogę w sklepie zważyć torebki z opakowania na 1 litr. Mógłbym zapytać w aptece, ale nie wiem czy mała osiedlowa apteka ma wagę.forkjames pisze: Dziekuje za odpowiedz, niestety jak wspomniałem opakowania są napoczęte i nie jestem w stanie okreslic ile juz ich czesci zostało rozrobionych. Potrzebuje dokładną masę proszków np na 1l (lub wiecej).
Latwiej może bedzie znaleźć wagę opakowan nowych zestawów ID-11, niestety nie dałem rady do nich dotrzeć.
Co do niejednorodności proszków, to mysle, że zaryzykuje.
pzdr!
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
póki kupowałem wywoływacze, bywało, że te na 5l dzieliłem. nie zauważyłem jakichś problemów, po za mentalnym harakiri niektórych forumowych oponentówforkjames pisze: Co do niejednorodności proszków, to mysle, że zaryzykuje.
pzdr!

niby dzielenie nie jest wskazane, czy też bywa odradzane. spróbujesz sam się przekonasz.
Po co tak dzielisz?kuzyn353 pisze:Mam 5 litrowy podzielony na 3 części. Czyli na 1,33 litra. Waga:
porcja A 14,0g netto
porcja B niecałe 180g netto.
Trzymam ID-11 w superstocku czy D-76 w stocku nawet po 12 miesięcy. Zabezpieczając gazem. Przechowuje w krahlach o poj. 2,5 l
Jedyny problem to rozrobić to tak aby moja pAni nie widziała, że używam jej garnka (-:
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko