patrząc na doniesienia ze świata producentów analogowych, chyba zostawię dla córki na zabawy jedną rolkę filmu.slawoj pisze:Też tak robiłem.
Dzisiejsze cyfrowe pokolenie już takiej zabawy nie ma.
Agfa SCALA 200
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
pyszna rada! nie będę ściemniał, to mi się materiały nie zużyją.rybka pisze:Rbit , nie sciemniaj
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
-
- -#
- Kontakt:
Mój pierwszy post, więc na wstępie - witam :)
Odgrzewam temat - do rąk wpadło mi 10 sztuk tego materiału, również przeterminowanego. Po wstępnym rozejrzeniu się w internecie znalazłem tabele czasów i czułości dla różnych wywoływaczy (oczywiście do wywołania jako negatyw), jednak chciałem się zapytać czy ktoś próbował to w ogóle samemu wywołać i jeśli tak to jakie były efekty.
Nie oczekuje fajerwerków, dla mnie to czysty eksperyment, jednak chciałbym to zrobić jak najlepiej, tj. podejrzewam że każdy wywoływacz spisze się inaczej.
Odgrzewam temat - do rąk wpadło mi 10 sztuk tego materiału, również przeterminowanego. Po wstępnym rozejrzeniu się w internecie znalazłem tabele czasów i czułości dla różnych wywoływaczy (oczywiście do wywołania jako negatyw), jednak chciałem się zapytać czy ktoś próbował to w ogóle samemu wywołać i jeśli tak to jakie były efekty.
Nie oczekuje fajerwerków, dla mnie to czysty eksperyment, jednak chciałbym to zrobić jak najlepiej, tj. podejrzewam że każdy wywoływacz spisze się inaczej.
-
- -#
- Kontakt:
Oglądałem dziś oferte w fotonegatyw.com, patrze ze zdumieniem - a tam Agfa Scala jak żywa
http://www.fotonegatyw.com/pl/p/AGFA-Sc ... -szt./1148
Z tego co tam jest napisane wynika, to wznowiona produkcja.
Słyszał ktoś coś o tym? Chociaż znajac Agfe (pseudo) - Photo, to pewnie przepakowany fomaman R albo jakiaś xspomniana, znaleziona w piwnicy i nowo pocieta "master roll"
http://www.fotonegatyw.com/pl/p/AGFA-Sc ... -szt./1148
Z tego co tam jest napisane wynika, to wznowiona produkcja.
Słyszał ktoś coś o tym? Chociaż znajac Agfe (pseudo) - Photo, to pewnie przepakowany fomaman R albo jakiaś xspomniana, znaleziona w piwnicy i nowo pocieta "master roll"