ciemnia z powiekszalnikiem 4x5" wrocław

Ciemnia fotograficzna - Wszystko o własnoręcznych doświadczeniach z wykonywaniem powiększeń

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
daxcat
-#
Kontakt:

ciemnia z powiekszalnikiem 4x5" wrocław

Post autor: daxcat »

witam, nie wiem czy to w tej kategorii można umieścić to ogłoszenie, ale potrzebowałbym skorzystać z ciemni sak w tym ze mam negatywy 4x5 i właśnie potrzebowałbym rzucić pare obrazków na papier. moze zlituje sie jakas osoba z takim sprzętem we wroclawiu lub chociaż wie gdzie mozna skorzystać z takiego powiększalnika, bede szczerze zobowiązany
Joan
-#

Post autor: Joan »

Możesz próbować w prywatnej szkole fotograficznej Phobos przy ul. Drobnera (czerwony budynek naprzeciwko ul. Dubois), tam jest na 100% taki sprzęt. Nie ręczę jednak za bezinteresowność właściciela szkoły, bo bez jego zgody to personel pewnie będzie bał się podjąć jakąkolwiek decyzję. Ale jak zgłosisz chęć zapisania się do szkoły, to z pewnością wszystko pójdzie gładko :-)
Awatar użytkownika
daxcat
-#
Kontakt:

Post autor: daxcat »

Joan pisze:Możesz próbować w prywatnej szkole fotograficznej Phobos przy ul. Drobnera (czerwony budynek naprzeciwko ul. Dubois), tam jest na 100% taki sprzęt. Nie ręczę jednak za bezinteresowność właściciela szkoły, bo bez jego zgody to personel pewnie będzie bał się podjąć jakąkolwiek decyzję. Ale jak zgłosisz chęć zapisania się do szkoły, to z pewnością wszystko pójdzie gładko :-)
tej szkoly juz nie ma przeprowadzili sie i nie wiadomo pho-bos bedzie istniał
wiem tam zazwyczaj chodziłem, ale ...
bartektylko
-#
Kontakt:

Post autor: bartektylko »

phobos jak najbardziej istnieje, została jedynie przeniesiona siedziba gdzieś w okolice ulicy fabrycznej, ale jeśli nie masz stamtąd znajomego to raczej wątpię aby się zgodzili na wykorzystanie własnego sprzętu.

rozwiązaniem byłoby skontaktowanie się z pracownią OPT na gaju - o ile wiem po przejściu krótkiego testu ze znajomości sprzętu ciemniowego za określoną opłatą można skorzystać z ich ciemni
ODPOWIEDZ