takie spostrzeżenie

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

takie spostrzeżenie

Post autor: nord »

przeglądałem sobie dzisiaj jeden z polskich ;-) portali aukcyjnych i oniemiałem.

Fomapan 100 (120) w niektórych ofertach kosztuje 19pln + koszty przesyłki. drożej niż TMax drożej niż FP4+. chyba komuś słonko zbytnio dogrzało.
Awatar użytkownika
ModusOperandi
-#
Kontakt:

Post autor: ModusOperandi »

Dramat, ale co zrobić. Co jakiś czas pojawiają się okazje typu - zakup większej ilości rolek lecz przeterminowanych. W ten sposób kupiłem 30 rolek NP20 z 1990 roku. Wraz z przesyłką wyszło 8 złotych/rolka.
Minus jest taki, że na 9 już naświetlonych, jedna z nich gorzej się obeszła z czasem. Zawsze można kupować świeży materiał, ale drogi. Zapewne będzie jeszcze drożej. Pocieszający jest fakt, że ceny małego i średniego są i tak niższe niż wielkoformatowych materiałów...
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

wiesz, to już nawet nie chodzi o fakt, że materiały tanie nie są. chodzi mi o to, że Fome tego formatu można kupić po 15 pln nie tylko na allegro ale również w większości sklepów zarówno tych "fizycznych" jak i internetowych.
Awatar użytkownika
ModusOperandi
-#
Kontakt:

Post autor: ModusOperandi »

Życie panie kolego - życie...
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
junkers_ju-87
-#

Re: takie spostrzeżenie

Post autor: junkers_ju-87 »

nord pisze:przeglądałem sobie dzisiaj jeden z polskich ;-) portali aukcyjnych i oniemiałem.

Fomapan 100 (120) w niektórych ofertach kosztuje 19pln + koszty przesyłki. drożej niż TMax drożej niż FP4+. chyba komuś słonko zbytnio dogrzało.
13,50 do 14 zł zł to jest sensowna i standardowa cena za ten materiał
19 + koszt wysyłki to już są jaja
ju_87
Kwasowaty
-#

Re: takie spostrzeżenie

Post autor: Kwasowaty »

nord pisze:przeglądałem sobie dzisiaj jeden z polskich ;-) portali aukcyjnych i oniemiałem.

Ja kupiłem na A ...itd za 13,95
w lipcu
Zawsze robię błędy ortho . Sorry
ODPOWIEDZ