Wężyk spustowy
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
Wężyk spustowy
W moim wężyku spustowym 'popychacz' wysuwa się maksymalnie na długość 7mm. Flexaret czy Lubitel nie mają z tym problemu - w obu kamerach mogę wyzwolić migawkę wężykiem. Niestety w P6 oraz Kiev88 taka długość wysuniętego popychacza to za mało.
Jeżeli ktoś ma i używa wężyka spustowego to możecie mi podać na jaką długość wysuwa się 'popychacz'?
Chciałbym wiedzieć jaki mam zamówić, bo okazać się może, że wężyk-wężykowi nie równy...
Jeżeli ktoś ma i używa wężyka spustowego to możecie mi podać na jaką długość wysuwa się 'popychacz'?
Chciałbym wiedzieć jaki mam zamówić, bo okazać się może, że wężyk-wężykowi nie równy...
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
- matti_1989
- -#
- Kontakt:
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
- matti_1989
- -#
- Kontakt:
ja mam niemieckie węże, w których popychacz wysuwa się, żeby nie skłamać, na ca. 2,5cm.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
- matti_1989
- -#
- Kontakt:

"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
Nie ma za dużo. Wężyka i tak nie wciśniesz więcej niż się da, ale jak będzie za płytko, to sam widzisz.
Poza tym. To wysunięcie się skraca jak wężyk jest skręcony, wygięty czy coś kołotego.
Poza tym 2. Niemcy - Pentacon robili podwójny wyzwalacz, który był potrzebny przy mieszku, a tam miało znaczenie właśnie długość tego wypchnięcia. Ten podwójny wyzwalacz świetnie się sprawdza z Mamiyami RB i RZ. Pierwsze podnosi lustro, drugi wyzwala migawkę.
Poza tym. To wysunięcie się skraca jak wężyk jest skręcony, wygięty czy coś kołotego.
Poza tym 2. Niemcy - Pentacon robili podwójny wyzwalacz, który był potrzebny przy mieszku, a tam miało znaczenie właśnie długość tego wypchnięcia. Ten podwójny wyzwalacz świetnie się sprawdza z Mamiyami RB i RZ. Pierwsze podnosi lustro, drugi wyzwala migawkę.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
spoko, węże mają regulowany skok, poza tym nie ma przecież potrzeby pchać na maxa.
węże można kupić tu: https://www.drahtauslöser.com/
kiedyś na AT robiliśmy tam grubszy zakup grupowy.
węże można kupić tu: https://www.drahtauslöser.com/
kiedyś na AT robiliśmy tam grubszy zakup grupowy.