Ceny filmów Fomy
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Ceny filmów Fomy
Parę miesięcy temu mogłem dostać Fomę 100 za niecałe 12 zł, ew. za ok. 14 zł. Teraz kosztuje już ponad 16 zł a cena we Fomaobchodzie jest ciągle 77 Kč (czyli ok. 13 zł). To o co tu chodzi? Jakby 16 zł był od początku to bym zrozumiał, ale w tym przypadku już nie.
oj to nie tylko moja opinia. ktoś nawet na koreksie psioczył na fome.ArturN pisze:To ja na samej Fomie jadę i żadnych niestabilności nie dostrzegam :) Może go nieodpowiednio wywoływałeś?
generalnie staram się wywoływać zawsze w ten sam sposób, zapisuje każdy proces. noo czasem mogę się pomylić o pół obrotu tackami lub i kilka sekund, wywoływacze mam jednostrzałowe, raczej nie czepiałbym się procesu. może źle trafiłem, może koledzy którzy utyskiwali na ten materiał również. niedawno wymienialiśmy opinię na temat ADOX CHS25. wielu ludzi twierdzi że ten materiał to syf plamisty z zaciekami. dziwne bo mi te negatywy ( 2sztuki) wyszły bardzo fajnie. no i bądź tu mądry

pozdrawiam serdecznie
Chyba nie do końca słuszny ten wniosek. Jakoś nie słysze narzekań na Ilforda, Fuji czy Kodaka.
I tu ośmieliłbym się postawić tezę, że poza tymi trzema pewnego, stabilnego materiału nie ma.
Można nie lubić któregoś (ja np. nie lubię FP4+), ale nie czyta się o dziwnych jego zachowaniach, że jednemu wychodzi, a drugiemu nie.
Szkoda, bo Foma była przyzwoitą jakościowo tanią alternatywą. Teraz przynajmniej w MF nie ma sensu. Kosztuje prawie tyle co TMax, czy Delta.
I tu ośmieliłbym się postawić tezę, że poza tymi trzema pewnego, stabilnego materiału nie ma.
Można nie lubić któregoś (ja np. nie lubię FP4+), ale nie czyta się o dziwnych jego zachowaniach, że jednemu wychodzi, a drugiemu nie.
Szkoda, bo Foma była przyzwoitą jakościowo tanią alternatywą. Teraz przynajmniej w MF nie ma sensu. Kosztuje prawie tyle co TMax, czy Delta.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
rok temu tankowałem litr ON za 4zł98gr, a w ostatnią sobotę tankowałem za 5zł52gr. jak to możliwe na "zielonej wyspie"? o co tu chodzi?ArturN pisze:o co tu chodzi?
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
a nie pomyślałeś o tym, że może Czechy są zieleńszą wyspą niż Polska?
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
- technik219
- -#