zaawansowana lustrzanka reporterska etc.

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

Basil pisze:i dobry statyw też by nie był od parady :)
Jasne szkło i każdy dobry film 400 pchany trochę pod górkę.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
Basil
-#

Post autor: Basil »

Jako pejzażysta tacham statyw wszędzie gdzie tylko się da :P,ale w reporterce to rzeczywiście może zawadzać
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Basil pisze:Jako pejzażysta tacham statyw wszędzie gdzie tylko się da :P,ale w reporterce to rzeczywiście może zawadzać
Żałuję, że najjaśniejsze szkło do Mamiyi 7 ma jasność 4, a moja ulubiona pięćdziesiątka ma 4,5. Miałbym aparat idealny.
marcinfoto
-#

Post autor: marcinfoto »

Polecam eosa 3

mam do sprzedania, ale nie zebym sie reklamowal ;P

posiadam z gripem, 7 klatek na sekunde to dla niego nie problem, ale jak wpsomniano powyzej, przy obecnych cenach ta zalete trzeba wykorzystywac raczej w wyjatkowych sytuacjach , na szczescie ma cala mase innych, super jasny wizjer, rewelacyjnie pracuje rowniez z tanimi manualnymi szklami pod m42, do tego wielki wybor canonowskich, a o samych zaletach aparatu moznaby pisac wiele . Kwestia tez jakei zdjecia, bo wiele osób narzeka ze wielki i glosny, ale to raczej jesli ktos chce robic street z bliska niewidocznie, do reporterki dla mnie super

pozdrawiam
Jasiek Matacz
-#

Post autor: Jasiek Matacz »

To ja może polecę coś z Pentaxa ;-) Jak potrzebujesz rewelacyjnej współpracy z lampami i pewnego naświetlenia to Z-1p, jak dużej szybkości,trzymałęgo i ergonomicznego korpusu to MZ-S ale ten drogi bo w okolicach 2000zł-w końcu premierę miał raptem w 2001 więc to jeden z ostatnich analogów...
Awatar użytkownika
Basil
-#

Post autor: Basil »

Fotomontaż...

:-P
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
Awatar użytkownika
J.A.
-#

weesee pisze:krzyżowe autofokusy, matrycowe pomiary światła, pół miliona klatek na sekundę.
niektórzy tego nie mieli, dla przykładu, fotografia węgierskiego reportera Martina Munkácsiego z 1928 roku
I dla tego to on i inne Capy są w historii i będzie się o nich pamiętać. A dzisiejsi zdobywcy WWP to tekie BoneyM, czy inne gwiazdki jednych wakacji.
roni_
-#

Post autor: roni_ »

Reportaż, reportażowi nie równy.
Jeśli to ma być sport, akcja, tysiąc emocji na sekundę to... lepiej weź cyfrę. Wyjdzie taniej, a łatwość łapania chwil wynagrodzi Ci "cyfrowość" obrazka.

Jeśli natomiast chcesz robić street, rozważnie wybierać tematy, nie tylko obserwować, ale również uczestniczyć to polecam Besse R3A + Nokton 40mm 1.4

Jest mały, cichy, jasny i wspaniały :) I nie jest lustrzanką ;P

Swoją czasu bardzo chorowałem na ten sprzęt, ale ostatecznie okazała się, że jestem portrecistą i skończyło się na średnim formacie ;)
Moje zdjęcia i takie tam: http://r0ni.digart.pl/
radekone
-#
Kontakt:

Post autor: radekone »

Reporterke nawet na slajdach sie da :-)

http://szlaga.blogspot.co.uk
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem to klisza pękła, i ch*j!"
ODPOWIEDZ