Jasne szkło i każdy dobry film 400 pchany trochę pod górkę.Basil pisze:i dobry statyw też by nie był od parady :)
zaawansowana lustrzanka reporterska etc.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Żałuję, że najjaśniejsze szkło do Mamiyi 7 ma jasność 4, a moja ulubiona pięćdziesiątka ma 4,5. Miałbym aparat idealny.Basil pisze:Jako pejzażysta tacham statyw wszędzie gdzie tylko się da :P,ale w reporterce to rzeczywiście może zawadzać
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
Polecam eosa 3
mam do sprzedania, ale nie zebym sie reklamowal ;P
posiadam z gripem, 7 klatek na sekunde to dla niego nie problem, ale jak wpsomniano powyzej, przy obecnych cenach ta zalete trzeba wykorzystywac raczej w wyjatkowych sytuacjach , na szczescie ma cala mase innych, super jasny wizjer, rewelacyjnie pracuje rowniez z tanimi manualnymi szklami pod m42, do tego wielki wybor canonowskich, a o samych zaletach aparatu moznaby pisac wiele . Kwestia tez jakei zdjecia, bo wiele osób narzeka ze wielki i glosny, ale to raczej jesli ktos chce robic street z bliska niewidocznie, do reporterki dla mnie super
pozdrawiam
mam do sprzedania, ale nie zebym sie reklamowal ;P
posiadam z gripem, 7 klatek na sekunde to dla niego nie problem, ale jak wpsomniano powyzej, przy obecnych cenach ta zalete trzeba wykorzystywac raczej w wyjatkowych sytuacjach , na szczescie ma cala mase innych, super jasny wizjer, rewelacyjnie pracuje rowniez z tanimi manualnymi szklami pod m42, do tego wielki wybor canonowskich, a o samych zaletach aparatu moznaby pisac wiele . Kwestia tez jakei zdjecia, bo wiele osób narzeka ze wielki i glosny, ale to raczej jesli ktos chce robic street z bliska niewidocznie, do reporterki dla mnie super
pozdrawiam
-
- -#
I dla tego to on i inne Capy są w historii i będzie się o nich pamiętać. A dzisiejsi zdobywcy WWP to tekie BoneyM, czy inne gwiazdki jednych wakacji.weesee pisze:krzyżowe autofokusy, matrycowe pomiary światła, pół miliona klatek na sekundę.
niektórzy tego nie mieli, dla przykładu, fotografia węgierskiego reportera Martina Munkácsiego z 1928 roku
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
Reportaż, reportażowi nie równy.
Jeśli to ma być sport, akcja, tysiąc emocji na sekundę to... lepiej weź cyfrę. Wyjdzie taniej, a łatwość łapania chwil wynagrodzi Ci "cyfrowość" obrazka.
Jeśli natomiast chcesz robić street, rozważnie wybierać tematy, nie tylko obserwować, ale również uczestniczyć to polecam Besse R3A + Nokton 40mm 1.4
Jest mały, cichy, jasny i wspaniały :) I nie jest lustrzanką ;P
Swoją czasu bardzo chorowałem na ten sprzęt, ale ostatecznie okazała się, że jestem portrecistą i skończyło się na średnim formacie ;)
Jeśli to ma być sport, akcja, tysiąc emocji na sekundę to... lepiej weź cyfrę. Wyjdzie taniej, a łatwość łapania chwil wynagrodzi Ci "cyfrowość" obrazka.
Jeśli natomiast chcesz robić street, rozważnie wybierać tematy, nie tylko obserwować, ale również uczestniczyć to polecam Besse R3A + Nokton 40mm 1.4
Jest mały, cichy, jasny i wspaniały :) I nie jest lustrzanką ;P
Swoją czasu bardzo chorowałem na ten sprzęt, ale ostatecznie okazała się, że jestem portrecistą i skończyło się na średnim formacie ;)
Moje zdjęcia i takie tam: http://r0ni.digart.pl/