o tym nigdy nie słyszałem, na co to ma wpływ? no i nie koniecznie radekone o tym wie.technik219 pisze: do utrwalacza emulsją w dół.
dziwne plamy na odbitkach
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
J.A., mimo wczorajszego upału domyśliłem się, że chodzi o utrwalanie nie o wywoływanie
pytając miałem na myśli to, czy utrwalanie emulsją do dna ma wpływ na jakiś inny czynnik niż samo utrwalenie. [chyba nadal nie jasno napisałem] np, czy pomiędzy moim sposobem, tj.: obraz do góry, szczypcami pomagam się zanurzyć odbitce i co chwile majtam kuwetą. Plam odkąd tak robię nie miałem. I tu pytanie
czy moczenie emulsją do dołu ma jakieś inne zalety?

Myślę, że to bez znaczenia o ile poruszasz tak jak piszesz. Jak zostawisz nie dotykając to wylezie ponad utrwalacz tak jak mieliśmy okazję zobaczyć u radekone.ramzes1702 pisze:J.A., mimo wczorajszego upału domyśliłem się, że chodzi o utrwalanie nie o wywoływaniepytając miałem na myśli to, czy utrwalanie emulsją do dna ma wpływ na jakiś inny czynnik niż samo utrwalenie. [chyba nadal nie jasno napisałem] np, czy pomiędzy moim sposobem, tj.: obraz do góry, szczypcami pomagam się zanurzyć odbitce i co chwile majtam kuwetą. Plam odkąd tak robię nie miałem. I tu pytanie
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
- technik219
- -#