czarno-biały cross
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
czarno-biały cross
Znalazłem w takie mądrej książce "Fotografia w praktyce amatorskiej " przepis na wywołanie slajdu czarno-białego, znam skład chemiczny wszystkich kąpieli i mam prawie wszystkie odczynniki, ale filmu pozytywowego brak i mam następujące pytanie, bo w fotografii kolorowej są możliwe crossy, nie będę tłumaczył bo każdy wie, a czy w fotografii srebrowej jest coś takiego możliwe ? mam film orwo Np 22 poszło by czy nie ?
-
- -#
- Kontakt:
do t-maxa masz nawet dedykowaną chemie do wywołania na slajd
http://www.kodak.com/global/en/professi ... path=14037
http://www.kodak.com/global/en/professi ... path=14037
-
- -#
- Kontakt:
- technik219
- -#
Idziesz do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego i kupujesz elektrolit do akumulatora. Jest w litrowych butelkach, ale tani. Przelicz stężenia z przepisu na ilość elektrolitu (jest mniej stężony). Trzeba było oglądać filmy z McGyverem, to byś teraz nie pytał o takie rzeczy.Borys94 pisze:czy da się czymś zastąpić H2SO4
PS- proszę mi kliknąć w zakładce "pomógł".

Widzisz u mnie w Zabrzu elektrolit ciężko dostać. Kolega potrzebował do akumulatora z motocykla to mu w firmie powiedzieli że ma przyjść z akumulatorem. elektrolitu nie sprzedali. Że niby substancja niebezpieczna itp. albo trafił na jakiś dziwny sklep.technik219 pisze:Idziesz do pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego i kupujesz elektrolit do akumulatora. Jest w litrowych butelkach, ale tani. Przelicz stężenia z przepisu na ilość elektrolitu (jest mniej stężony). Trzeba było oglądać filmy z McGyverem, to byś teraz nie pytał o takie rzeczy.Borys94 pisze:czy da się czymś zastąpić H2SO4
PS- proszę mi kliknąć w zakładce "pomógł".
To trafił na dziwyny sklep. W BB litr stężonego kupiłem jakiś pół roku temu. Nikt o nic nie pytał.dugi1985 pisze: Widzisz u mnie w Zabrzu elektrolit ciężko dostać. Kolega potrzebował do akumulatora z motocykla to mu w firmie powiedzieli że ma przyjść z akumulatorem. elektrolitu nie sprzedali. Że niby substancja niebezpieczna itp. albo trafił na jakiś dziwny sklep.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"