Baryt Tetenala vs baryt Adoxa
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Baryt Tetenala vs baryt Adoxa
Cześć.
Zamierzam przesiąść się z Fomy na jakiś fajny baryt o wysokiej zawartości srebra - bardzo podobał mi się plastik Adoxa, ale to jednak nadal plastik. Czaję się na jakieś większe opakowanie 24x30cm, więc fajnie byłoby się nie naciąć na zakupie za 200-300zł.
Nie przepadam za kontrastem, na zdjęciu liczy się dla mnie przede wszystkim ilość szczegółów, tonalność...a Foma pod tym względem raczej mnie nie zadowalała, choć TriX z D-23 1+7 jeszcze wyglądał na niej jakoś.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z Adoxem oraz Tetenalem i potrafi jakoś te papiery pod tymi względami porównać?
Z góry dzięki.
Zamierzam przesiąść się z Fomy na jakiś fajny baryt o wysokiej zawartości srebra - bardzo podobał mi się plastik Adoxa, ale to jednak nadal plastik. Czaję się na jakieś większe opakowanie 24x30cm, więc fajnie byłoby się nie naciąć na zakupie za 200-300zł.
Nie przepadam za kontrastem, na zdjęciu liczy się dla mnie przede wszystkim ilość szczegółów, tonalność...a Foma pod tym względem raczej mnie nie zadowalała, choć TriX z D-23 1+7 jeszcze wyglądał na niej jakoś.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z Adoxem oraz Tetenalem i potrafi jakoś te papiery pod tymi względami porównać?
Z góry dzięki.
A niech mnie TSS pokąsa!
- technik219
- -#
Trzeba wysłać do Urzędu Probierczego - adres do uzyskania w każdym zakładzie jubilerskimAdams pisze:Co do ilości srebra to nie wiem ile on ma.

A na poważnie: Adoc MCC (jak również MCP) reklamowany jest jako kontynuacja linii MCC (i MCP) Agfy. A to były wspaniałe papierzyska. Zostało mi jeszcze trochę oryginalnego MCP i trzymam go na ekstra zadania, bo jakoś szkoda mi go wypaprać na głupoty. Na ile "nowy" MCC (MCP) jest odpowiednikiem starego, nie wiem, ale użytkownicy dają się posiekać na plasterki, że to to samo.
Lux mea lex
No tak, ale od dłuższego czasu wypływają tam tylko duże formty Adoxa, a w sklepie czarno-białe plastik 13x18 lub ciut większy jest z hasłem "oczekuje na dostawę" od ładnych miesięcy. Może macie jakieś przyjazne źródło tego papieru (plastik/baryt)?rayman pisze: lepiej ciut poczekać aż pojawi się Adox na allegro
- technik219
- -#
Ja też miałbym prośbę o zakup papierów - jeśli obowiązują ceny ze sklepu internetowego to 100 szt Adoxa MCP 310 RC błysk 13x18cm kosztuje 27 EU z hakiem, a ADOX MCP 310 RC błysk 18x24cm /100 prawie 50 EU.technik219 pisze:Czy można się uśmiechać do Ciebie?
Pisałbym się na jedną paczkę tego i tego. Ustal tylko warunki - jakaś przedpłata?
Oczywiście jeśli podejmiesz się tego "przemytu"

Ja ostatnio kupowałem w cz-b właśnie Adoxa Easy Print 13x18cm, tak więc dostawa dawno już była :)wosk pisze:No tak, ale od dłuższego czasu wypływają tam tylko duże formty Adoxa, a w sklepie czarno-białe plastik 13x18 lub ciut większy jest z hasłem "oczekuje na dostawę" od ładnych miesięcy. Może macie jakieś przyjazne źródło tego papieru (plastik/baryt)?rayman pisze: lepiej ciut poczekać aż pojawi się Adox na allegro
Magazynuję wiedzę i filmy
Nie mam czasu na codzienne śledzenie stron sklepu, złożyłem zamówienie, mailowo poinformowano mnie, że będzie czekało na realizację po dostawie. Jeśli się nie odzywają - ich strata. Podtrzymuję chęć zakupu z pomocą Kolegi Adamsa i czekam na odzew.Pikusław pisze:Ja ostatnio kupowałem w cz-b właśnie Adoxa Easy Print 13x18cm, tak więc dostawa dawno już była :)
Tak jak pisalem, dam znac 2 dni przed wyjazdem, a bedzie to w okolicy 2-4 maj.
[ Dodano: Wto 01 Maj, 2012 ]
Witam,
W czwartek jade do Berlina , więc jak ktoś z Was potrzebuje zakupu z Fotoimpexu to zapraszam. Wyślijcie mi pw co to ma być i ile kosztuje.
[ Dodano: Wto 01 Maj, 2012 ]
Witam,
W czwartek jade do Berlina , więc jak ktoś z Was potrzebuje zakupu z Fotoimpexu to zapraszam. Wyślijcie mi pw co to ma być i ile kosztuje.
Zeiss I(N)ikon
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam