Wasze opinie o nowej odsłonie serwisu - czego jest za dużo, czego za mało, co chcielibyście tu znaleźć - to będzie dla nas wskazówka w jaką stronę powinniśmy się rozwijać.
Basil pisze:tylko uważaj w czasie pracy: pociągniesz kurtynkę i voila! stanie się światłość :D
Dokładnie o tym samym pomyślałem.
A tak na marginesie, po co grochu Ci ciężka kurtyna? Idziesz do Castoramy, czy innego Obi, kupujesz czarną folię ogrodniczą, jest lekka i bardzo tania.
Jeżeli chodzi o niespodziewane podciagniecia to jest luz bo ruch mam maly w mieszkaniu myslalem nad ciezka kurtyną dlatego zeby to bylo takie... bardziej stabilne? moze nie ciężką, pzresadzilem z tym slowem, ale jakis czarny koc czy cuś, folii nie chce bo mi bedzie szelescic i sie ruszac przy otwartym oknie
a ja mam jeszcze takie małe techniczne pytanie. Jak wysyłacie zdjęcie, żeby dotarło bez żadnego uszczerbku? Raczej sama koperta odpada bo listonosze lubią je zginać...
a ja mam jeszcze takie małe techniczne pytanie. Jak wysyłacie zdjęcie, żeby dotarło bez żadnego uszczerbku? Raczej sama koperta odpada bo listonosze lubią je zginać...
ja zazwyczaj biorę dwa arkusze tektury falistej, najlepiej jeśli jest to tektura dwuwarstowowa. robię kanapkę: tektura - odbitka - tektura. tekturę układam prostopadle względem siebie, zapewnia to odpowiednią sztywność w obu kierunkach. brzegi kanapki zaklejam. taką kanapkę można wysłać w zwykłej kopercie, lub po prostu owinąć w szary papier i zakleić.
pozdrawiam!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
Basil pisze:ja bym był za,w końcu odbitka powstaje w wyniku działania chemii na naświetlony materiał światłoczuły
Wydaje mi sie ze cala ta zabawa, oprocz walorow artystycznych, ma w duzej mierze polegac na zobaczeniu jakie efekty innym udaje sie uzyskac w ciemni pod powiekszalnikiem.
Nie mam nic przeciwko wymianie polaroidowej, albo i wydrukow, ale moim zdaniem, chocby przez to ze wymagaja one zupelnie innego nakladu pracy, nie byloby uczciwe mieszanie ich z pracami z ciemni.
A ja nie wiem, bo z ostatniego posiedzenia stwierdzam, że tylko 1 odbitkę mogę pokazać publicznie i nie wyślę jej. Musze szybko pstryknąć lepszy kadr i jeszcze raz uruchomić ciemnie. Z terminem się wyrobie oczywiście. :]