Egzaminy wstepne... Studia... Fotografia

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

Post autor: Descentes »

Troche daleko mam mieszkam kolo poznania. A pytam bo chodzilo glownie o wasze odczucia ale sie to wszystko troche pogmatchalo :D Jesli rysunek jest to spoko... :) Byle na egzaminie wstepnym go nie bylo :) hehe
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Dobra, nie czaję, czy Twoim zdaniem to daleko, czy nie, w każdym bądź razie, jeśli zdecydujesz się na tamte studia, to i tak będziesz musiała dojeżdżać bez znaczenia czy to Twoim zdaniem daleko, czy blisko, więc zacznij się przezwyczajać :-) Mam w grupie gościa z Drawska Pomorskiego i on jakoś nie narzeka ;-)
Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

:D to przez lata przyzwyczajenia ze szkola byla pod nosem :P hehe a jak juz sie na studia wybiore to sie ewakuuje z domu :P byle dalej stad :P hehe a ja sie koplam tam mialo byc kolo KALISZA :D do poznania mam kawalek :P
Awatar użytkownika
Maciej
-#

Post autor: Maciej »

Descentes pisze:Czyli to co skopiowalam do gory jest nieaktualne? :shock: Eee a ja to wczoraj kopiowalam wieczorem...
Nie, to co ja pisałem jest już nieaktualne.

A ten link: http://fotografia.asp.poznan.pl jest. Trzeba tylko umieć szukać.
ku6i pisze:
A co do malarstwa, to może i, ale patrząc na plan zajęć I roku zaocznych: http://fotografia.asp.poznan.pl/info/L1AB_2007.pdf
To rysunek niestety jest. A wątpie, żeby coś co mają na zaocznych nie wystąpiło na dziennych.
Na zaocznych jest, bo mój kolega tam uczęszcza. Ale to jest taki rysunek, że nawet jak ktoś nie umie malować to i tak zda. ;-)
A jak sam widzisz, na dziennych nie ma rysunku.

I zmienił też się właśnie system rekrutacji. Jeszcze w tamtym roku trzeba było zdawać malarstwo i rysunek także.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, 18:48 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mów mądrze do głupca, a nazwie cię idiotą."
Gadu-Gadu: 6128949
Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

No dobra... to ja nie umiem : :-/ :mrgreen: :lol:
Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

A co powiecie o Warszawskiej Szkole Fotografii? http://www.wsfoto.art.pl/index.php
Awatar użytkownika
Maciej
-#

Podobno najlepsza z tych płatnych. Ale po pierwsze trzeba dużo płacić, po drugie 2 lata zaocznie, a po trzecie to już chyba nie ta ranga co ASP czy PWSFTviT.
Ale jak to mówią - najlepszą polską szkołą fotograficzną, jest Instytut Twórczej Fotografii w czeskiej Opavie. ;-)
Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

Ale sie uwzieliscie na ta Opave :P nie no niestety nie wladam czeskim... i nie mam zamiaru zaczac :D A ma ktos jakies inne propozycje?
Awatar użytkownika
Maciej
-#

Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

Temat Szkoly i Studia przewalkowalam caly :) Dzieki za linki...
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Descentes pisze:Ale sie uwzieliscie na ta Opave :P nie no niestety nie wladam czeskim... i nie mam zamiaru zaczac :D A ma ktos jakies inne propozycje?
No z takim nastawieniem to życzę powodzenia na studiach. Jakichkolwiek
Awatar użytkownika
Descentes
-#
Kontakt:

Dzieki :-| To ze nie mam talentu do jezykow juz sie nie liczy... Zlinczujcie mnie.
Awatar użytkownika
Maciej
-#

Ja czeskiego chętnie bym się nauczył, pod nadzorem jakiegoś nauczyciela... Ale u nas takowego nie ma. A jak będzie trzeba i będę jeszcze bardziej chciał, to zacznę się samemu uczyć.

Edit: Nie chodzi o talent. Bo ja też go nie mam i nie lubię się uczyć języków. Ale zdać maturę trzeba z angielskiego. Rosyjski też jakoś idzie. A czeskiego nauczyłbym się dla siebie lub raczej dlatego, żeby spełnić jakieś tam swoje marzenie.
Awatar użytkownika
pieniek
-#

Post autor: pieniek »

Dlaczego niby WSF to inna ranga niż łodzka czy asp? Na wsf wykładają wykładowców z tych szkół. Chodze do wsf na kurs fot. który jest realizacją pierwszego semestru. Poziom jest dobry ale będzie w mojej ocenie wyższy bo to dopiero początek.
Co do egzaminów na łódzką to na stronie jest napisane wszystko, tematy do teczki i pare słów o egzaminach praktycznych. Jakich informacji jeszcze oczekujesz?
Ja składam w tym roku teczkę do łódzkiej na operatorkę i na fotografie na dziennikarstwie uw.

A i bardzo chciałbym się dowiedzieć dlaczego operatorka na łódzkiej nie jest polecana?
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Descentes pisze:nie no niestety nie wladam czeskim... i nie mam zamiaru zaczac :D
descentes, ten cytat miałem na myśli. O tym, czy masz talent do języków, czy nie, nic nie wspominałaś. A z tego co słyszałem, to aż takich strasznych wymagań na ITF co do języka nie mają. Ponoć chodziło o to, że części ludzi nie podobało się to, że jakieś 20% studentów to Polacy, choć czeski podatnik płaci za tą szkołę
ODPOWIEDZ