jak nie mamiya rb67 to co

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

dadan_mafak
-#
Kontakt:

Post autor: dadan_mafak »

o, widze, ze kolega Focomatem sie posilkuje :mrgreen: nic lepszego nie moze sie przytrafic negatywowi maloobrazkowemu :mrgreen:
ja tez mam, do swoich prywatnych zdjec....
farok
-#

Post autor: farok »

Ide do ciemni.
Mam gdzies wcisniety 50x70cm RC. Zobacze co wyjdzie :)
dadan_mafak
-#
Kontakt:

krycha_666 pisze: Ale zdjęcie to nie tylko sprawy techniczne. Dobre i interesujące zdjęcie nawet z uchybieniami technicznymi będzie, więcej warte niż technicznie nienaganne gniotki. (Myślę, że większość się z tym zgodzi) :]

tylko w czym problem? niechlujstwa sie pozbyc? bo to tylko ta jedna rzecz przeszkadza. poprawnie naswietlic i wywolac film to tez nie lot w kosmos.
rafal
-#

Post autor: rafal »

dadan_mafak pisze:o, widze, ze kolega Focomatem sie posilkuje :mrgreen: nic lepszego nie moze sie przytrafic negatywowi maloobrazkowemu :mrgreen:
ja tez mam, do swoich prywatnych zdjec....
Dwoma, 1c i 2c :) Choć ten drugi zdecydowanie rzadziej, bo średni popełniam tylko czasem korzystając z kasety 6x7 wtykanej do Tachichary, albo z korzystając z zabytków :) Lubię je tym mocniej, im dłużej u mnie stoją - i za tą ich mechaniczność (tu wyłazi ta chłopięca radość z posługiwania się nimi) jak i za efekty, stopniowo coraz to lepsze..

Rafał

EDYTA dopisała zabytki
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 20:01 przez rafal, łącznie zmieniany 1 raz.
dadan_mafak
-#
Kontakt:

Ha! To prawie jak w niebie :) Ja "chwilowo" nie mam dwojki ale w tym roku bede mial ponownie :mrgreen:
krycha_666
-#

Post autor: krycha_666 »

dadan_mafak pisze:
krycha_666 pisze:tylko w czym problem? niechlujstwa sie pozbyc? bo to tylko ta jedna rzecz przeszkadza. poprawnie naswietlic i wywolac film to tez nie lot w kosmos.
Nie ma problemu. :] Chodzi tylko o to, że jeśli zdjęcie jest dobre to powiększone i 30-krotnie z malucha wciąż będzie lepsze niż najlepiej zrobiona odbitka technicznie z wielkiego formatu (jeśli to zdjęcie jest gniotkiem).

W żadnych wypadku nie twierdze, że warsztat ma być do bani. Wszak fotografia to połączenie sztuki i techniki. :)
dadan_mafak
-#
Kontakt:

ok, zle zrozumialem twoja poprzednia wypowiedz, sorry ;-)
ODPOWIEDZ