Wymiana uszczelnienia

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
panbulimia
-#

Wymiana uszczelnienia

Post autor: panbulimia »

Szukałem takiego tematu ale niestety nie znalazłem. Interesuje mnie informacja gdzie można dostać materiał z którego mogę wykonać uszczelnienie korpusu oraz amortyzację lustra.
Raffpsix
-#

Post autor: Raffpsix »

Na jebaju można znaleźć gotowe zestawy do wymiany uszczelnień dla różnych modeli aparatów.
Awatar użytkownika
powalos
-#

Post autor: powalos »

Bardzo dobrym materiałem jest pianka z podkładek pod mysz komputerową. Wypróbowane z pozytywnym skutkiem przez wielu członków forum Pentaxa. Pzdr.
Fan Pentax'a.
Awatar użytkownika
panbulimia
-#

Post autor: panbulimia »

Zastanawiałem sie nad tym ale nie wiem czy sie nada

http://allegro.pl/pianka-pvc-a4-dekorac ... 62868.html

dosyć tani materiał można dostać nie tylko o grubości 2mm, sam czarny kolor również dostępny.

Moje obecne uszczelnienie wygląda jak wypadająca kleista maź :P
Ostatnio zmieniony 05 lut 2012, 00:29 przez panbulimia, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Post autor: ulv »

Ja kiedyś za jakieś grosze na eBayu kupiłem zestaw kilku filców, gąbek, zmywaczy i klei specjalnie przeznaczonych do regeneracji uszczelnień. Było tego na co najmniej dziesięć sztuk. Może czegoś takiego poszukaj.
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
ODPOWIEDZ