Hej.
rozglądając się za tanimi papierami wpadłem na Kentmere, które w usa jest tanie.
Czy ktokolwiek z Was korzystał z usług firm, które kupują w stanach i przesyłają do Polska. No i jeśli tak, to może się tym zainteresować i kupić coś taniej za ich pośrednictwem, zamiast się męczyć samemu?
F
Zakupy w USA - czy korzystaliście z tego rodzaju usług
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- figureliusz
- -#
-
- -#
- Kontakt:
Były takie akcje na pentaxforum. Długo się czeka. Ale przychodzi za to bez cła i vat.
Wywołaj sobie film: https://sites.google.com/site/negfix8pl/film
- figureliusz
- -#
czytałem pochlebne opinie na temat tej firmy:
Doma Shipping
Doma Shipping
Nie ma nigdzie w prasie polskiej ani w internecie rzeczowej opinii o serwisach w wysylce paczek do Polski. Na rynku Chicago sa 2 firmy DOMA i Polamer. Co mozna rzec? Polamer ma chyba lepiej zbudowana dystrybucje w Polsce, na pewno ma swoje sklady celne w Warszawie i w Gdyni. Wszyskie "opinie" sa budowane na podobnej zasadzie: Zdzisiek z x i Krystyna z y oraz Kazik z z sa wszyscy bardzo zadowoleni z uslug ............. (tu wpisac nazwe firmy). Jezeli firmy maja jakies wpadki to bardzo rzadko, prosze pamietac, ze przez obie kompanie przechodzi cash flow i tysiace paczek do rodzin i znajomych w Polsce. Jakiekolwiek wieksze podkniecie to utrata zaufania klientow. Ja korzystalem wylacznie z Polamer'u i amerykanskiej poczty. Nigdy sie jeszcze nie zawiodlem. Ale uzywalem tez kuriera za przyslowiowe grosze. Problem jest, ze trzeba go umiec znalezc. Teraz juz takich kontaktow nie mam. Oficjalne firmy kurierskie sa bardzo drogie. Papier bedzie ciezki, poczta amerykanska raczej odpada. Media mail jest chyba tylko na terenie USA. Przy wysylce paczek sa na pewno 2 znizki. Przez poczte gdzy kupuje sie oplate pocztowa online (trzeba miec konto z USPS) oraz przy Doma czy Polamer gdy adresat sam odbiera przesylke z magazynu przewoznika w Polsce.
Najlepiej pogrzebac w internecie - jest on kopalnia wiedzy.
Takie rzeczy jak papier, pare filmow mozna probowac wyslac jako "commercial sample for charity" a odbierajacy moze sie zglosic (ale nie musi) z podkladka do danej przesylki zanim pojdzie paczka do odprawy.
Najlepiej pogrzebac w internecie - jest on kopalnia wiedzy.
Takie rzeczy jak papier, pare filmow mozna probowac wyslac jako "commercial sample for charity" a odbierajacy moze sie zglosic (ale nie musi) z podkladka do danej przesylki zanim pojdzie paczka do odprawy.
A czy ostatni zakup grupowy na forum pentaxa nie skończył się przypadkiem zaginięciem kontenera i wtopą na kilka tysięcy złotych?JaZ99 pisze:Były takie akcje na pentaxforum. Długo się czeka. Ale przychodzi za to bez cła i vat.
figureliusz, papiery Kentmere można kupić w kraju, tylko nie wiem czy tanio.
Ktoś gdzieś kiedyś pisał, że na słynnej giełdzie w Warszawie są.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 02:07 przez enthropia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Bartek.
figureliusz pisze:Kurcze. A nie jedzie ktoś do stanów? To by mi przywiózł pakę papieru :)
Wiecie Panowie ile kosztuje bagaż? Często rodzinka wysyła paczką ciuchy dla siebie na 2 tygodniowy pobyt w Polsce, bo się lepiej opłaca. Jak koleżanka w ubiegłym roku przyjeżdżała do Polski to mi po prostu odmówiła przywozu paczki 20 filmów 220.filozof97 pisze:hm, sądzę, że zakupy w usa są dobrym pomysłem, jeśli mamy tam rodzinkę, która nas odwiedzi.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 08:34 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"