Canon 7d + Redrock Micro M2
Witam wszystkich serdecznie,
Chciałabym przeprowadzić eksperymenta: Podłączyć Canona 7d do adaptera Redrock Micro M2. Wiem, że z pragmatycznego punktu widzenia brzmi to dziwnie, ale mnie korci przeprowadzić takie doświadczenie.
Mam obiektyw Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD IF, pytanie, czy da się do niego pomocować jakąś nasadkę MAKRO np. któryś z konwerterów Raynox tak by złapać dobrze kadr i ostrość tego co wyświetli się na dysku adaptera Redrock Micro M2?
Pozdrawiam
Zośka
PS.
Mam jeszcze stare „zabawkowe” obiektywy Canon EOS, które były w zestawie startowym z moimi staruszkami. Od starego analoga Canona EOS 500 mam obiektyw:
Canon 28-80mm F: 3,5 – 5.6 II
I od starej cyfrówki Canon 400D:
Canon EF-S 18-55mm
Canon 7d + Redrock Micro M2
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
-
- -#
mów za siebie, nie pogardzam, narzędzie jak każde inne. po co sobie kajdany umysłowe narzucać, ograniczać się dla zasady. ale fakt, lepiej się nie wychylać, po co konwenanse łamać. potem jest się nie lubianym.Joan pisze:Ja Ci powiem szczerze, jak baba babie
Na tym forum nie wychylaj się z żadnymi cyfrówkami, prawie wszyscy je używamy, ale nimi pogardzamy ....
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 23:04 przez MarcinD, łącznie zmieniany 1 raz.
MarcinD, tu nie chodzi o kajdany umysłowe czy inne ograniczenia
stoi jak byk na samej górze: Korex Forum tradycyjnej fotografii.
parafrazując Rejs: "nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma" :) , a jest mnóstwo stron traktujących o fotografii i sprzęcie cyfrowym,akurat tutaj może być ciężko otrzymać odpowiedź na postawione pytanie
ps. moja odpowiedź nie była pomyślana jako obraźliwa
stoi jak byk na samej górze: Korex Forum tradycyjnej fotografii.
parafrazując Rejs: "nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma" :) , a jest mnóstwo stron traktujących o fotografii i sprzęcie cyfrowym,akurat tutaj może być ciężko otrzymać odpowiedź na postawione pytanie
ps. moja odpowiedź nie była pomyślana jako obraźliwa
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
Jak mi smakowało to beknę w każdym towarzystwie, nie tylko na dalekim wschodzie wśród przyjaciół.
Nie po to czytam moderowane forum o fotografii tradycyjnej, by znajdować tu tematy o Canonach 7D czy o Redrock Micro, które są stricte cyfrowe i żadną miarą do analogowych nie pasują.
Nie po to czytam moderowane forum o fotografii tradycyjnej, by znajdować tu tematy o Canonach 7D czy o Redrock Micro, które są stricte cyfrowe i żadną miarą do analogowych nie pasują.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2012, 11:35 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"