Czarodziej? czyni cuda z obiektywów!
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
- Kontakt:
- figureliusz
- -#
To w końcu o ile zwiększa się jasność obiektywu? Bo z 2.8 do 2 to tylko jedna działka :)Roman433 pisze:
Pisałem również wiele razy o tym, że NP. z Canona 24/2.8 z powłokami powłokami.S.S.C - nie zrobimy wersji L lub obiektywu ze światłem 2
Cytując z Pana strony "o mnie":
-- ogólna jasność optyki poprawia się od 25% - 35% przy zachowaniu wszystkich stałych wartości a nawet i lepiej, w przypadku obróbki wszystkich szkieł od 40%- 55% i powyżej są to dane oczywiście uproszczone dosłownie i w przenośni.
Stanowiące jakby ekwiwalent 35-60% poprawy jasności obiektywu, która to decyduje o tym że ekspozycja jest prawidłowo naświetlona albo zapisana w światłach i cieniach
Odpowie Pan?
- figureliusz
- -#
Odpowiem internacie michalkruk - 24 Gru, 2011.
No cóż w tym świecie pozornie ustabilizowanym tak naprawdę nic nie przechodzi niezauważone.
I Takie firmy jak Nikon, Canon, Fuji podejrzewam, że już dawno obserwują mój projekt. Pytanie brzmi tylko, co jeszcze zostanie zmodyfikowane i komu się przypisze laury, oraz kto podejmie ryzyko finansowe…..
---------------
Przepraszam raz jeszcze.
Państwa postawa w tej całej sprawie jest tego wybitnym dowodem na to, że oczekujecie najwyższej jakości wyrobu po najniższych kosztach, oczywiście bez ryzyka!!!!
A w świecie nauki, rynku globalnego oraz popytu, bez ryzyka nic by nie wynaleziona,
I nic by nie sprzedano.
Życzę tylko udanych i trafionych zakupów i oczywiście nie zapomnij polecić je znajomemu…..
No cóż w tym świecie pozornie ustabilizowanym tak naprawdę nic nie przechodzi niezauważone.
I Takie firmy jak Nikon, Canon, Fuji podejrzewam, że już dawno obserwują mój projekt. Pytanie brzmi tylko, co jeszcze zostanie zmodyfikowane i komu się przypisze laury, oraz kto podejmie ryzyko finansowe…..
---------------
Przepraszam raz jeszcze.
Państwa postawa w tej całej sprawie jest tego wybitnym dowodem na to, że oczekujecie najwyższej jakości wyrobu po najniższych kosztach, oczywiście bez ryzyka!!!!
A w świecie nauki, rynku globalnego oraz popytu, bez ryzyka nic by nie wynaleziona,
I nic by nie sprzedano.
Życzę tylko udanych i trafionych zakupów i oczywiście nie zapomnij polecić je znajomemu…..
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Roman433, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie Zygmuncie - chyba nie oczekuje Pan, że ktoś odda Panu obiektyw do tej "regeneracji" zapłaci kasę i będzie liczył na to że jednak się uda? Jak bym wydawał kasę to nie płacę za ryzyko - będzie lepiej albo nie.
Ma Pan najlepszą okazję - robi Pan test obiektywu przed zabiegiem i po(Pana to nic nie kosztuje), umieszcza wyniki na tym forum lub gdzie Panu wygodniej i ma Pan darmową reklamę. Skoro to co Pan robi jest takie rewelacyjne to samo się obroni. A tak to tylko czcze gadanie. Nikt nie wymaga od Pana aby wyjawiał Pan know-how.
Bo jak na razie to nikt kto korzystał z Pana usług nie pokazał dowodu, że to co Pan robi jest skuteczne. Pan też nie chce tego zrobić. Nikt nie chce ryzykować własnej kasy żeby tylko udowodnić że jednak się nie udało.
Pozdrawiam, i proszę o pokazanie testów, żeby nam niedowiarkom zamknąć usta a Panu przysporzyć klientów.
Pozdrawiam świątecznie.
Ma Pan najlepszą okazję - robi Pan test obiektywu przed zabiegiem i po(Pana to nic nie kosztuje), umieszcza wyniki na tym forum lub gdzie Panu wygodniej i ma Pan darmową reklamę. Skoro to co Pan robi jest takie rewelacyjne to samo się obroni. A tak to tylko czcze gadanie. Nikt nie wymaga od Pana aby wyjawiał Pan know-how.
Bo jak na razie to nikt kto korzystał z Pana usług nie pokazał dowodu, że to co Pan robi jest skuteczne. Pan też nie chce tego zrobić. Nikt nie chce ryzykować własnej kasy żeby tylko udowodnić że jednak się nie udało.
Pozdrawiam, i proszę o pokazanie testów, żeby nam niedowiarkom zamknąć usta a Panu przysporzyć klientów.
Pozdrawiam świątecznie.
REVUEFLEX SDI/Minolta 500si/Lubitel166
- Minolciarz1979
- -#
Taaaa, oczywiście. A Carl Zeiss nie jest zainteresowany?Roman433 pisze:I Takie firmy jak Nikon, Canon, Fuji podejrzewam, że już dawno obserwują mój projekt. Pytanie brzmi tylko, co jeszcze zostanie zmodyfikowane i komu się przypisze laury, oraz kto podejmie ryzyko finansowe…..

Dokładnie jak w przypadku magnetyzerów i ceramizerów - mechanizm ten samyogeeboo pisze:Bo jak na razie to nikt kto korzystał z Pana usług nie pokazał dowodu, że to co Pan robi jest skuteczne. Pan też nie chce tego zrobić.

Panowie, szkoda się produkować - nikt o choćby podstawach wiedzy foto i optyki nie wywali kasy w błoto. A amatorzy niech dają się dalej robić w trąbę.
Tyłem wyjaśnienia i sprostowania na tym forum.
Osoby, które tak chętnie zabierają głos w tej całej sprawie.
A które myślę sobie nie miały styczności z tą optyką po moim procesie jak również w ogóle z dobrą optyką.
Mieszają jakieś pojęcie magnetyzerów i ceramizerów z optyką.
Choć tak naprawdę skuteczności tych produktów została potwierdzona przez wiele instytucji oraz ośrodków badawczych na całym świecie.
Pozwolę sobie wyjaśnić te najlepsze komentarze pochodzą od osób, które bawią się fotografią ponad 20-lat i posiadają kilkanaście dobrych obiektywów w swoich zbiorach.
Pozdrawiam
Osoby, które tak chętnie zabierają głos w tej całej sprawie.
A które myślę sobie nie miały styczności z tą optyką po moim procesie jak również w ogóle z dobrą optyką.
Mieszają jakieś pojęcie magnetyzerów i ceramizerów z optyką.
Choć tak naprawdę skuteczności tych produktów została potwierdzona przez wiele instytucji oraz ośrodków badawczych na całym świecie.
Pozwolę sobie wyjaśnić te najlepsze komentarze pochodzą od osób, które bawią się fotografią ponad 20-lat i posiadają kilkanaście dobrych obiektywów w swoich zbiorach.
Pozdrawiam
-
- -#
- Kontakt:
"Osoby, które tak chętnie zabierają głos w tej całej sprawie.
A które myślę sobie nie miały styczności z tą optyką po moim procesie jak również w ogóle z dobrą optyką."
No to jak już było kilka postów wyżej, prosimy o udostępnienie testów, albo przynajmniej zdjęć testowych z obiektywu przed i po procesie (z EXIF).. To wszystko wyjaśni..
Pozdrawiam!
-------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=MKNFW0YwDYw
Tutaj jest pokazane dość szczegółowo jak Canon robi jeden ze swoich obiektywów, jakoś nikt produktu nie podrabia więc może Pan nam coś więcej napisze??
A które myślę sobie nie miały styczności z tą optyką po moim procesie jak również w ogóle z dobrą optyką."
No to jak już było kilka postów wyżej, prosimy o udostępnienie testów, albo przynajmniej zdjęć testowych z obiektywu przed i po procesie (z EXIF).. To wszystko wyjaśni..
Pozdrawiam!
-------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=MKNFW0YwDYw
Tutaj jest pokazane dość szczegółowo jak Canon robi jeden ze swoich obiektywów, jakoś nikt produktu nie podrabia więc może Pan nam coś więcej napisze??
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez michalkruk, łącznie zmieniany 1 raz.
- figureliusz
- -#