Wasze opinie o nowej odsłonie serwisu - czego jest za dużo, czego za mało, co chcielibyście tu znaleźć - to będzie dla nas wskazówka w jaką stronę powinniśmy się rozwijać.
Jeśli mogę się wtrącić - od zawsze używałem kalendarza z początkiem na poniedziałku i jakoś nie uważam, żeby to było antychrześcijańskie - wręcz przeciwnie - jak wspomnieliście, odpoczynek był i jest po pracy
nord pisze:
Argument, że cos jest zgodne z tradycją chrześcijańską, czy też zgodne z takim kalendarzem przyprawia mnie o uśmiech, delikatnie rzecz ujmując. Może jeszcze święta kościelne podkreślmy czerwoną linią, będzie bardziej tradycyjnie i po katolicku.
Ja już rzygam tym katolicyzmem w polskim wydaniu... Gdzie się człowiek nie obróci to tylko krzyże, pomniki JPII, kościoły i kościelna propaganda.
Zabawna dyskusja. Standard jest taki, że kalendarze zaczynają się od poniedziałku, ze świecą szukać innych. "Szufladkowanie w ISO" to jest jakiś żart. Pisanie, że od niedzieli jest bardziej katolicki niż od poniedziałku to jest MEGA szufladkowanie i dowód na, bez obrazy, intelektualną ciasnotę.
Ja się nie upieram, rzuciłem tylko pomysł
Jak ma być od poniedziałku (czy też innego dnia tygodnia) to niech będzie.
Bardziej interesuje mnie układ graficzny dni w miesiącu.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez slawoj, łącznie zmieniany 7 razy.