Szuflada na papier DIY
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Szuflada na papier DIY
Czego używaćie do przechowywania papieru w ciemni?
Wymyśliłem, że zrobię sobie pod powiększalnik szafkę, w której będa płytkie szuflady, na rózne papiery. Np. 2-3. Robił ktoś cos podobnego, albo może wykozystał jakieś gotowe rozwiązanie?
Oczywiście całość musi być całkowicie światłoszczelna, ale to chyba oczywiste i nie trudne do uzyskania.
Wymyśliłem, że zrobię sobie pod powiększalnik szafkę, w której będa płytkie szuflady, na rózne papiery. Np. 2-3. Robił ktoś cos podobnego, albo może wykozystał jakieś gotowe rozwiązanie?
Oczywiście całość musi być całkowicie światłoszczelna, ale to chyba oczywiste i nie trudne do uzyskania.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 12:34 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Wiem, że takie rzeczy działają. Ale marzy mi się coś dedykowanego. takie 2 szufladki płyciutkie pod powiększalnikiem. Są takie fajne szafki na rysunki techniczne, tyle że duże i wiadomo drogie. Ale chyba zmęczę znajomego stolarza i mi zrobi. 

ba...gdybym miał pod powiększalnikiem JAKIEKOLWIEK biurko...(mam pralkę)nord pisze:gdybym miał pod powiększalnikiem biurko z prawdziwego zdarzenia
póki co na czas używania łazienki jako ciemni muszę zadowolić się szafką i folią światłoszczelną
Inspiration exists,but it has to find you working - Pablo Picasso
Urok ma ściemianianie bezwzględnie.
Biorę się za projekt.

Pomyśl na pralce kaseta 10-12 cm wysoka, na niej powiększalnik. Wadzi?Basil pisze:ba...gdybym miał pod powiększalnikiem JAKIEKOLWIEK biurko...(mam pralkę)
Biorę się za projekt.
he he z tym jest największy problem, nie nieszczelne przepuszczające światło framugi, nie ciasnota pomieszczenia problem z utrzymaniem temperatury chemii czy też brak sterylnego miejsca na rozwieszenie odbitek ... KOBIETA !! to jest największy problemBasil pisze: mnie by nie wadziło ale małżonce najdroższej...

Staszne są te KOBIETY, zwłaszcza ta Basila, co pod powiększalnikiem pozwala trzymać pralkę.

Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, 08:39 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.