Efekt "mody na analogi"

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Rob
-#

Post autor: Rob »

Ogólnie napisał, że wprowadzają do oferty sprzęt cyfrowy ale to nie znaczy, że idą w tym kierunku, tylko po prostu odpowiadają na potrzeby klientów. Zawsze będą oddani analogowej fotografii i nigdy się to nie zmieni :)
voided
-#

Post autor: voided »

Henry pisze:Niezbyt dobra wiadomość....
ale dlaczego? mnie sie wydaje, ze wlasnie bardzo dobra wiadomosc. a, ze widza mozliwosc zrobiemia interesu i na cyfrowkach to niech go robia.

p.
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

pisałem to wiele razy, napiszę po raz kolejny. aparat cyfrowy to bardzo przydatne narzędzie a czasami wręcz niezbędne. można świadomie zrezygnować z dobrodziejstw jakie niesie ze sobą fotografia cyfrowa, ale negowanie jej zalet jest po prostu śmieszne i wynika raczej z braku wiedzy.

a wracając do tematu.. rozszerzenie oferty o fotografie cyfrową, biorąc pod uwagę bilans ekonomiczny... bezcenne :]
Malfas
-#

Post autor: Malfas »

no to własnie dlatego nie rozumiałem jaka tam wiadomosc niezbyt dobra
rozszerzenie oferty jest sposobem na rpzezycie, wobec deklaracji iz nigdy nie staną sie 100% digital jest raczej powodem do radosci, bo sprzedaż sprzetu cyfrowego pozwoli kontynuowac dotychczasową działalnosc
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Ja to odebrałem jako wiadomość "sam analog się nie opłaca, więc musimy dorobić na akcesoriach cyfrowych, a to jak długo będziemy mieli analog zależy tylko od waszego zainteresowania". To nie jest deklaracja firmy pewnej siebie i swojej przyszłości. W dodatku nie podoba mi się odwołanie się do kreatywności na końcu - kojarzy mi się to z odejściem porządnych materiałów i zastąpieniem ich tandetą o niepewnej jakości. Klasycznym przykładem walki o zachowanie kreatywności był The Impossible Project mający uratować nas przed utratą tak fajnego materiału jakim był Polaroid. No i zachowali... tylko że razem z komentarzami w rodzaju "[...] but so far this release has been extremely disappointing. I'm all for the unpredictability of instant film and "artistic" shots, but if "artistic" means "grainy and chronically under/overexposed", count me out."
Ja nie chcę kreatywności - ja chcę porządne materiały B&W godne XXI wieku.
voided
-#

Post autor: voided »

zwykla burza w szklance wody. rozszerzaj oferte i tyle (zreszta zawsze mieli w ofercie jakies duperele do cyfrowek) - ' We are simply responding to customer requests for an expanded product offering.' i nawet jesli to jest spowodowane koniecznoscia to dobrze, ze podejmuja takie dzialania. jesli to spowoduje obnizenie uslug to klienci sami zaglosuja nogami i juz. jak na razie maja swoja pozycje na rynku, zaufanie klientow, dobry towar i ceny...

p.
ODPOWIEDZ