Duży Format i wołanie koloru
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
Duży Format i wołanie koloru
Niestety nie moge znaleźć, a pewnie ktos juz pytał i temat mógł być poruszany, ale moze jednak nie :)
Koledzy:
np format 4x5 cala i kolorowe negatywy- czy ktos, gdzies to jeszcze woła?
Pytalem w zaprzyjaźnionym labie, ktory woła mi pięknie kolor 6x7 i mowią, ze raczej nie slyszeli....
Jesli chcialbym docelowo to robić sam- to czy ten proces jest bardzo trudny? No i jak z kosztami ??
Jakies tam (malutkie) doswiadczenie w wolaniu malego obrazka (bw, heheh) mam, wiec nie jest to w teorii jakis wielki problem. Wstepnie chcialbym raczej rozkminic temat, bo wyglada na to, ze w przyszlym roku chcialbym sprobowac tej fotografii, ale zdecydowanie kolor wchodzi w gre.
z gory dziekuje za podpowiedzi.
Koledzy:
Pytalem w zaprzyjaźnionym labie, ktory woła mi pięknie kolor 6x7 i mowią, ze raczej nie slyszeli....
Jesli chcialbym docelowo to robić sam- to czy ten proces jest bardzo trudny? No i jak z kosztami ??
Jakies tam (malutkie) doswiadczenie w wolaniu malego obrazka (bw, heheh) mam, wiec nie jest to w teorii jakis wielki problem. Wstepnie chcialbym raczej rozkminic temat, bo wyglada na to, ze w przyszlym roku chcialbym sprobowac tej fotografii, ale zdecydowanie kolor wchodzi w gre.
-
- -#
- Kontakt:
Re: Duży Format i wołanie koloru
O wielu rzeczach pewnie nie słyszeli. Np. o koreksach.Wojtek Królik pisze:Niestety nie moge znaleźć, a pewnie ktos juz pytał i temat mógł być poruszany, ale moze jednak nie :)
Koledzy:
Łatwy i tani.Wojtek Królik pisze: Jesli chcialbym docelowo to robić sam- to czy ten proces jest bardzo trudny? No i jak z kosztami ??
Proszę uprzejmie. A że tak ni z gruszki ni pietruszki zapytam. Co masz potem zamiar robić z tymi szitkami 4x5in?Wojtek Królik pisze: Jakies tam (malutkie) doswiadczenie w wolaniu malego obrazka (bw, heheh) mam, wiec nie jest to w teorii jakis wielki problem. Wstepnie chcialbym raczej rozkminic temat, bo wyglada na to, ze w przyszlym roku chcialbym sprobowac tej fotografii, ale zdecydowanie kolor wchodzi w gre.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 14:05 przez J.A., łącznie zmieniany 1 raz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
schabu: dzieki, rozumiem ze wolasz kolor 4x5- wiec jak kupie no to zadzwonie :)- prawda taka, ze to temmat zdecydowanie na przyszly rok, ale pytam juz teraz bo jesli koszty okazalyby sie duze (za kolor) to chyba bym w to nie wszedl i zostal przy kolor 6x7.
J.A. - co masz na mysli w ostatnim pytaniu?
J.A. - co masz na mysli w ostatnim pytaniu?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 19:18 przez Wojtek Królik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#
-
- -#
-
- -#
-
- -#
no napisalem
"J.A--...."
:)
ile Schabu pi razy drzwi kosztuje cie takie wolanie 4x5 kolor ? 1 zł za 1 szitke?
no i ile do tego procesu trzeba miec miejsca? lazienka i wanna styka ?
"J.A--...."
:)
ile Schabu pi razy drzwi kosztuje cie takie wolanie 4x5 kolor ? 1 zł za 1 szitke?
no i ile do tego procesu trzeba miec miejsca? lazienka i wanna styka ?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 20:02 przez Wojtek Królik, łącznie zmieniany 1 raz.
Po prostu co masz zamiar z tymi negatywami robić. Będziesz je naświetlał stykowo? Pod powiększalnikiem? Skanował? Jeśli skanował to na czym? Na płaszczaku? Samodzielnie, czy zlecisz?Wojtek Królik pisze:J.A. - co masz na mysli w ostatnim pytaniu?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
-
- -#
okej,
V700 i metoda negfix8. z 6x7 jestem bardzo zadowolony wiec przy 4x5 zakladam, ze moze byc jeszcze lepiej.
V700 i metoda negfix8. z 6x7 jestem bardzo zadowolony wiec przy 4x5 zakladam, ze moze byc jeszcze lepiej.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 21:05 przez Wojtek Królik, łącznie zmieniany 1 raz.