caffenol - rozwaliło mnie :)

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

prawda jest taka drogi Henryku, że jak szofer dupa, to i z dyferem na obu osiach się zakopie w błocie.
i jeszcze jedno, skoro jesteśmy przy analogii motoryzacyjnej, jakim samochodem łatwiej się przemieszczać po centrum miasta, fiatem 500 czy jeepem grand cherokee?

i na koniec, pamiętajcie, po owocach poznacie ich. o!
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Jakiego miasta? Po Krakowie to jeep bo dziury takie że... choć podobno ostatnio naprawiają. Po Warszawie też lepiej jeepem - jak już masz stać w korku to lepiej mieć wygodne siedzenia i dużo miejsca na rozłożenie gazety ;-)
Jeśli chcesz się odwołać do streetphoto to oczywistym jest że lepiej coś dyskretnego - jakieś zgrabne 6x6 albo 6x4.5 ;-)
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

jak mam stać w korku, to wolę pójść na piechotę. wtedy o wiele bardziej się sprawdzi 35mm. założę sobie do niego acrosa, którego potem wywołam w u+. albo ektara. sorry, to międlenie o wyższości LF'a jest już niesmaczne. napisałem, po owocach ich poznacie. czasem fajnie zjeść arbuza, ale rodzynki są poręczniejsze, a częstokroć słodsze.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Akurat ja LF'a nie używam dla jakości, a tylko dlatego że lubię ;-)
Fajnie że są jakieś filmy które z jakimiś wywoływaczami dają dobre efekty w mikroobrazku. Jeszcze fajniej że w średnim można wziąć pierwszy film z szuflady, wywołać w caffenolu i mieć dobre efekty ;-)
Awatar użytkownika
Minolciarz1979
-#

Post autor: Minolciarz1979 »

rbit9n pisze:jakim samochodem łatwiej się przemieszczać po centrum miasta, fiatem 500 czy jeepem grand cherokee?
Jeepem - 5,2 l z automatem :-). A w długich korkach spalić potrafi mniej niż taki Fiat 500 - Jeep sie toczy cały czas wtedy na obrotach biegu jałowego, gazu nie dotykasz. A skrzynia manualna w mieście to porażka.To tak nawiasem mówiąc.
ODPOWIEDZ