Lab w Trójmieście

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Kubsen
-#

Lab w Trójmieście

Post autor: Kubsen »

Czy znacie może lab, na terenie trójmiasta, który za rozsądną cenę ( 10, 12 zł) wywołuje czarno-biały film ?
Gasoline
-#

Post autor: Gasoline »

W tradycyjnym procesie? Jeżeli tak, to w Gdyni jest taki lab, ale nie wiem czy jeszcze wywołują. Problem w tym, że to koszt 15 zł i czas oczekiwania może wynieść miesiąc. Adres to chyba Starowiejska 35.
Awatar użytkownika
Marianov.
-#

Post autor: Marianov. »

Nie wiem jak teraz ale jakieś 3-4 lata temu znałem dwa miejsca w Gdyni centrum gdzie to robili, jedno to zakład foto w okolicach Hali, 12 zł i jakieś 2 dni oczekiwania, drugie na ulicy Władysława IV taki zakład fotograficzny z zielonymi szyldami przed wejściem, brali jakieś 10 zł. Rossman też robi chyba tradycyjne czanobiałe za ok 10 zł ale bym raczej nie zaufał:)
Awatar użytkownika
trumil9
-#

Post autor: trumil9 »

zadzwon do zakladu Andrzej Binkiewicz w Rumii. On prowadzi zaklad na pewno ponad 20 lat, albo i wiecej. Jest wprawdzie teraz na cyfrze ale ciemnie nadal ma z pewnoscia. Czy jest tani- nie mam pojecia,
pozdrowienia, wojtek
przepraszam, nie mam polskich znakow
http://70fahrenheit.wordpress.com
rybka
-#

Post autor: rybka »

Witam . A moze tak koreksik ? Jutro laduje w Gdansku , a mam jeden zbedny i oddam gratis .... a jaki fan z samodzielnej pracy ! Pzd.
Awatar użytkownika
dryeye
-#
Kontakt:

Post autor: dryeye »

trochę inne pytanie ale nie chce zakładać nowego wątku,czy ktoś zna miejsca gdzie można wywołać samodzielnie negatywy? kiedyś coś słyszałem ze YMCA w Gdyni ma taką opcję, ale może ktoś jest bardziej zorientowany i pomoże?
Awatar użytkownika
slawoj
-#

Post autor: slawoj »

dryeye pisze:czy ktoś zna miejsca gdzie można wywołać samodzielnie negatywy?
- Bezpłatne konsultacje z pracy w ciemni
- Pomoc i asysta przy pierwszych wołaniach negatywu i pozytywu
- Dobrze wyposażona ciemnia (powiększalniki, koreksy, stale świeża chemia)
- Wszystko bezpłatnie (wymagana tylko kultura własna, a w lecie czystość i higiena)

To wszystko znajdziesz w Kronice Studenckiej PG, Budynek Bratniaka Pokój Nr 310.
Spotkania odbywają się w ciągu roku akademickiego, w czwartki w godzinach 19:00-21:00.
Jeśli drzwi będą zamknięte, to trzeba bardzo mocno pukać gdyż przebywamy w wewnętrznej ciemni.

Ja tam też często jestem i służę pomocą.

Zapraszam.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez slawoj, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
dryeye
-#
Kontakt:

Post autor: dryeye »

tzn. ja mam dostęp do 2 ale rok szkolno/akademicki ( w mojej uczelni) się skończył i zostałem na przysłowiowym lodzie..ale z tego co się orientuję to chyba na PG jeszcze są chyba zajęcia,więc przejdę się w ten czwartek, jeśli będziesz to dozobaczenia!
i dzięki za info!
picture me
-#
Kontakt:

Post autor: picture me »

[quote="... Rossman też robi chyba tradycyjne czanobiałe za ok 10 zł ale bym raczej nie zaufał:)[/quote] Ja bym do Rossmana nie oddał żadnej kliszy. Kiepska jakość a jeśli chodzi o CZ/B to ich nie wywołują. Swoją drogą ciekawe jak długo będą jeszcze wywoływać kolorowe klisze??
ODPOWIEDZ