Rodinal
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
- ciasteczkowypotwor
- -#
- Kontakt:
Rodinal
Pytanko, mam butelkę rodinala, zamknięty fabrycznie ale trochę już stoi, ze dwa lata, no i dosyć mocno zbrązowiał, ale jest klarowny, będzie działał?
- ciasteczkowypotwor
- -#
- Kontakt:
dzień dobry.
przede wszystkim.
tak, będzie działał.
mam pięcioletni, mocno pociemniał, ale poza tym nie widzę różnicy.
przede wszystkim.
tak, będzie działał.
mam pięcioletni, mocno pociemniał, ale poza tym nie widzę różnicy.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
- dr_feelgood
- -#
- Kontakt:
- ciasteczkowypotwor
- -#
- Kontakt:
-
- -#
Re: Rodinal
Adox na swojej stronie podaje że jego APH 09 robiony według receptury rodinala ma trwałość 10 latciasteczkowypotwor pisze:Pytanko, mam butelkę rodinala, zamknięty fabrycznie ale trochę już stoi, ze dwa lata, no i dosyć mocno zbrązowiał, ale jest klarowny, będzie działał?
tu jest link
http://www.adox.de/ADOX_Chemie/Filmentw ... APH09.html
zostało ci tylko 8 lat do namysłu :)
ju_87
Re: Rodinal
,junkers_ju-87 pisze:Adox na swojej stronie podaje że jego APH 09 robiony według receptury rodinala ma trwałość 10 latciasteczkowypotwor pisze:Pytanko, mam butelkę rodinala, zamknięty fabrycznie ale trochę już stoi, ze dwa lata, no i dosyć mocno zbrązowiał, ale jest klarowny, będzie działał?
tu jest link
http://www.adox.de/ADOX_Chemie/Filmentw ... APH09.html
zostało ci tylko 8 lat do namysłu :)
w zeszłym roku kupiłem flaszkę tego Adoxa.. znaczy śmiało może leżakować w ciemnicy :)
dzięki za info
- kamil_photo
- -#
- Kontakt:
- otworkowski
- -#
- Kontakt:
Witam,
Jak wiadomo, rodinal jest długowieczny :) Niemniej jednak czy i w jego przypadku stosuje się zasadę, aby powietrza w butelce było jak najmniej? Mam jeszcze oryginalny rodinal, oczywiście koncentrat, ale niepełny pod korek, tak ze 2 cm powietrza jest. Wywojka zbrązowiała. Przelać to do mniejszych buteleczek? Jak na szybko sprawdzić czy działa poprawnie? Z góry dzięki
Jak wiadomo, rodinal jest długowieczny :) Niemniej jednak czy i w jego przypadku stosuje się zasadę, aby powietrza w butelce było jak najmniej? Mam jeszcze oryginalny rodinal, oczywiście koncentrat, ale niepełny pod korek, tak ze 2 cm powietrza jest. Wywojka zbrązowiała. Przelać to do mniejszych buteleczek? Jak na szybko sprawdzić czy działa poprawnie? Z góry dzięki
Psiknąć protectana i po problemie.
W przypadku każdego reduktora się ta zasada sprawdza. Kwestią jest tylko wrażliwość tego reduktora na tlen. A koncentraty z natury są na niego (tlen) znacznie mniej wrażliwe.
W przypadku każdego reduktora się ta zasada sprawdza. Kwestią jest tylko wrażliwość tego reduktora na tlen. A koncentraty z natury są na niego (tlen) znacznie mniej wrażliwe.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
- technik219
- -#