rybka pisze:Witam. Mnie tez zaraza dopadla i skusilem sie na 10 rolek Legacy pro 400 . Na razie , po wywolaniu razem z Neopanem 400 - to samo ( w microphe'nie ) , ale nie ufny jestem i posprawdzam jeszcze troche ... .
Robiłem na Legacy przez parę ładnych miesięcy, świetne to było, ale długo się nie nacieszysz - właśnie zaprzestano produkcję.
Jerzy pisze:Zawsze gdy kupię jakąś puszkę fajnego materiału, ktoś zatrzymuje jego produkcję... Takie fatum.
Jerzy to Ty morze kup aparat cyfrowy i różne karty pamieci, fotografia cyfrowa upadnie i analogowa znów wróci do łąsk, bo tak to kolejne filmy bedą przestawac produkowac i co nam zostanie?
Jak rozumiem, w porównaniu tanich filmów nie pada marka Foma....
Czy mam to "przypadkowe" milczenie rozumieć właśnie tak jak rozumiem?
Kilka lat temu z niskoczułymi miałe pobieżne ale dobre doświadczenia (doświadczenie z Fomą 800 samo się zdezaktualizowało)
Czy lepsza jest np od Lucky coś tam?
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 19:04 przez jacekCz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo Foma nie jest "tanią marką" Jest wysoko ceniona za stosunek jakości do ceny. Nawet Maco prowadził rozmowy z Fomą na temat sprzedaży jej materiałów pod szyldem swoim lub Rollei'a. Na jakimś francuskim forum wypowiadał się jakiś "manager" z Maco, że papiery Maco Vintage to produkcja Fomy. W każdym razie Foma jest o niebo lepsza niż chińszczyzna i nie wypada nawet porównywać jednego z drugim. Tak mi się wydaje....