Przekazywanka Nr. 2
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Ja chyba bym doradzał mały format. Czemu? Przede wszystkim, na przekazywankę powinna pójść tylko jedna rolka, żeby to miało jakiś sens, klimat, element zaskoczenia i zróżnicowania. Ze średniego (6x6) na jednej rolce mamy 12 zdjęć (z tego co pamiętam?). Z małego 36. I w ten sposób przy 12 uczestnikach, każdy może zrobić aż 3 zdjęcia (a nie jedno jedyne, które może nie wyjść z różnych powodów) i dodatkowo otrzymamy więcej materiału na ew. wystawę - czyli będziemy w stanie przeprowadzić jakąś selekcję. Z tego co mi się też wydaje, całkiem niezłe aparaty 35mm są w przystępniejszej cenie niż byle jaki średni format.
Pozdrawiam,
Michał
blog.michalbudzynski.com - blog fotograficzny
www.michalbudzynski.com - strona internetowa
Michał
Skan moim zdaniem powinien być do prezentacji w sieci, od tego się nie ucieknie...
Pytanie tylko.. co zrobimy z tymi odbitkami?
To będzie trwało zbyt długo. Jeśli to mają być odbitki 13x18 to jedną rolkę spokojnie mogę rzucić na papier.Gringo997 pisze:chcesz żebym pociął negatyw na paseczki po 2-3 zdjęcia i wysłał każdej osobie by zrobiła odbitki tak?
Pytanie tylko.. co zrobimy z tymi odbitkami?
w takim razie nie zostaje nic innego jak
przekazywankę aparatową nr 2 czas zacząć!
Zamykam listę chętnych (akuratnie jest nas dwanaścioro),
[center]proszę o wysyłkę swoich danych oraz
numerów telefonu na PW do mnie. [/center]
Axer - wpisz proszę jak najszybciej swoje miasto i wyślij dokładny adres wraz z nr tel na pw
przekazywankę aparatową nr 2 czas zacząć!
Zamykam listę chętnych (akuratnie jest nas dwanaścioro),
[center]proszę o wysyłkę swoich danych oraz
numerów telefonu na PW do mnie. [/center]
Axer - wpisz proszę jak najszybciej swoje miasto i wyślij dokładny adres wraz z nr tel na pw
to ja zabiłem Laurę Palmer...
Zenit mi odpowiada, dawno nim nie robiłem...
Bezdomna we wrześniu to nawet niezły termin na pierwszą wystawę (o ile będzie co pokazywać
).
Bezdomna we wrześniu to nawet niezły termin na pierwszą wystawę (o ile będzie co pokazywać

13x18 to zdecydowanie za mało. 30x40 albo 40x50 byłoby super, ale z małego obrazka to może wyjść klops. Warunki, chemię i papier mam, trochę gorzej z czasem, ale jestem w stanie to zrobić :)Gringo997 pisze:tak wystawa wystawa tylko pytanie czy 13x18 na wystawę nie za małe trochu...
hmm a jakbyśmy się poskładali na papier (24x30 albo 30x40) i chemię to masz warunki i chęć żeby zrobić odbitki?
Czemu tak obstajecie przy tym foto 65? ;) Nie lepiej wybrać np. jakiegoś Ilforda albo Kodaka (jeśli chodzi o B&W, bo zakładam, że koloru nie rozpatrujemy)? Te parę zł chyba nie gra roli? I jak z tym aparatem, mały czy średni format?
O odbitkach itp. proponuję porozmawiać później.
I jeszcze jedno. Zdjęcia mają być tematyczne (o konkretnej treści), czy każdy fotografuje to, co jest mu bliskie i co go akurat zainspiruje? Myślę, że to drugie wyszłoby ciekawiej - różne spojrzenia na najbliższą rzeczywistość.
O odbitkach itp. proponuję porozmawiać później.
I jeszcze jedno. Zdjęcia mają być tematyczne (o konkretnej treści), czy każdy fotografuje to, co jest mu bliskie i co go akurat zainspiruje? Myślę, że to drugie wyszłoby ciekawiej - różne spojrzenia na najbliższą rzeczywistość.
Pozdrawiam,
Michał
Michał