Jobodrum 4531
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Jobodrum 4531
Mam pytanie: w jaki sposób wkłada się błony 4x5" do tego tanku? są jakoś umieszczone po obwodzie, czy na szpuli? i drugie pytanie: do tanku wchodzą ponoć 4 fiszki 4x5" - ile chemii potrzeba do rotacyjnego użycia tego tanku z takim obciążeniem? mam nadzieję że ktoś na forum ma pojęcie bo ja się mogę tylko domyślać..
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
Tymczasem pozwolę sobie podzielić się schematem wrzuconym na sąsiednie forum przez kolegę LHplus [mam nadzieje ze nie ma nic przeciwko] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b14 ... 02974.html
wyjaśnia niemało :)
wyjaśnia niemało :)
Dadan_mafak, jeśli możesz, pomóż mi ogarnąć to instalowanie szitek..
wewnątrz są cztery prowadnice w sumie, w grupach 1+3, tzn po jednej stronie jest jedna prowadnica, po drugiej trzy. nawet jeśli włożę blokady szerzej [znaczy na tej pojedynczej prowadnicy i na zewnętrznych w grupie trzech] to fiszka będzie luźno latać, a to dlatego, że łuk w ten sposób ograniczony ma długość 185mm, a nie zbliżony do 5" ~=126mm..
co robię nie tak?
wewnątrz są cztery prowadnice w sumie, w grupach 1+3, tzn po jednej stronie jest jedna prowadnica, po drugiej trzy. nawet jeśli włożę blokady szerzej [znaczy na tej pojedynczej prowadnicy i na zewnętrznych w grupie trzech] to fiszka będzie luźno latać, a to dlatego, że łuk w ten sposób ograniczony ma długość 185mm, a nie zbliżony do 5" ~=126mm..
co robię nie tak?
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt: