emulsja fotograficzna
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
Re: emulsja fotograficzna
Jeśli znasz jeżyk niemiecki to mogę ci sprzedać stary nr gazety Fotolabor z artykułem na ten tematnifredill pisze:witam, szukam osob, ktore maja doswiadczenie w pracy z emulsja fotograficzna. pozdrawiam serdecznie
mam akurat 2 egz to jeden mogę odstąpić za 8 zł + wysyłka .
A jak cię interesuje kupno emulsji to też daj znać
I poszukaj w necie artukułów o szlachetnych technikach w fotografii
jest tam sporo na temat emulsji , wprawdzie nie sa to typowe emulsje , ale też sam musisz sobie
materiał światłoczuły sporządzić i nanieść na podłoże.
zresztą na forum jest wątek na ten temat
ju_87
-
- -#
znam , ale nie mogę podać linka , bo mnie admin zbanuje.Vibrate pisze:No tak, zelatyna spedza sen z oczu tym co sie bawia w robienie emulsji. Zelatyna spozywcza robiona jest z wieprzowych 'odpadkow' a dla celow foto lepsza jest wolowa (choroba wscieklych krow, kto by pomyslal, ze utrudni zycie fotografom). A na dodatek te dodatki, ktore czesto gesto stanowia 70% zelatyny.
Z tego co poczytalem za granica mozna dostac zelatyne dedykowana do fotografii. Szkoda, ze po 21 latach ciagle jest w Polsce i za granica;/
A moze zna ktos zrodlo odpowiedniej zelatyny?
tak więc jak szukacie żelatyny lub emulsji to proszę o kontakt na pw.
ju_87
Hej ! Gdzie jest ten blog ?Vibrate pisze: Efekty mojej pracy umieszczam w miare na biezaco na blogu, ktory niedawno zalozylem. Jak cos Ci nie wychodzi pisz na Priva albo tutaj. Mozna rozwinac jakas dyskusje.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez timor, łącznie zmieniany 3 razy.
blog
hej! musisz kliknąć na przycisk "www" pod postem kol. Vibrate. hej! hej!timor pisze:Hej ! Gdzie jest ten blog ?Vibrate pisze: Efekty mojej pracy umieszczam w miare na biezaco na blogu, ktory niedawno zalozylem. Jak cos Ci nie wychodzi pisz na Priva albo tutaj. Mozna rozwinac jakas dyskusje.
lub tu http://modelski.fotolog.pl/
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
Witam! Ktos wspominal o naswietlaniu tkanin. Ja chce sie zabrac do naswietlania na drewnie i metalu. Udalo mi sie kupic gotowa emulsje do tych celow w Bydgoszczy, sprowadzanej z czeskij FOMY. Do tej emulsji dodaje sie formaline aby sie ladnie wszystko posklejalo, mysle, ze mozna jej sprobowac na tkaninie, tylko trzeba szybko dzialac albo dobrze schowac te gotowa do naswietlania tkanine w ciemnosciach. Mam jednak pytanie: Czy ktos wie jakich wywolywaczy uzywac do emulsji z formalina?
Iza Wiyono