Szukam magicznych miejsc do fotografii w małopolsce
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Szukam magicznych miejsc do fotografii w małopolsce
Drodzy Korex-owicze zapewne w swoich wędrówkach z aparatem i statywem napotkaliście na magiczne miejsca godne zatrzymania w kadrze, las, soczysta łąka, przydrożna kapliczka, jezioro, polna droga... Czasem na uboczu czasem w centrum urokliwego miasteczka.Napiszcie a w zasadzie opiszcie te miejsca-podzielcie się wspomnieniami. Szczególnie interesują mnie te w małopolsce.Chciałbym zobaczyc to na własne oczy.
w Małopolsce? ale jak daleko od Krakowa na przykład? bo ja uwielbiam rodzinne strony mojej Żony, czyli powiat Gorlicki. zresztą popatrz w internetach za szlakami architektury drewnianej (te na wschodzie zwłaszcza), zawsze coś można znaleźć, choć wydaje mnie się, że podkarpackie szlaki są równie ciekawe, jak nie ciekawsze.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
-
- -#
Czy ja wiem... bylem ze dwa lata temu w Kobylańskiej i Będkowskiej - strasznie zapuszczone, zachwaszczone...volcanoadam pisze:Dolina Kobylańska, niedaleko Krakowa. Wyjątkowo malownicza dolina jurajska.
robiF4 - spróbuj poszukać ciekawych miejsc przy pomocy google maps - wyświetl sobie dodatkowo zdjęcia. Albo na panoramio.com (wpisz w wyszukiwarce Małopolska)
T.
Wawel jest przereklamowany.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Ja sprobowalbym dostac sie do dworku Pendereckiego w okolicach Zakliczyna, dawny powiat brzeski. Sa tez tam ciekawe miesca przy rzece Dunajec. Teren gorzysty znalazlbys wiele rzeczy. W okolicach Zakliczyna jest tez zabytkowy klasztor. A wszystko jest praktycznie przy trasie Karakow Tarnow. Tarnow tez ma bardzo ciekawe rzeczy, chetnie tam bym pojechal robic zdjecia. Stare czysnszowe kamienice, klatki schodowe, ktorych by sie krakowskie studniue nie powstydzily
Ja polecam np. Wieliczkę, z ciekawszych miejsc tutaj na pewno może być Stara Synagoga, czy Kościół św. Sebastiana, cmentarz żydowski...
Po więcej szczegółów zaprasza tu: http://praktycznyprzewodnik.blogspot.co ... akcje.html
Po więcej szczegółów zaprasza tu: http://praktycznyprzewodnik.blogspot.co ... akcje.html