Wielki Format
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
W czasach, kiedy kompletne kamery wielkoformatowe (Plaubel Peco, Cambo) za 100€, a przy odrobinie cierpliwosci nawet ponizej, na Ebay'u kupic mozna, dziesiec razy bym sie zastanowil, czy warto bawic sie w "samodzialki". Wszystko naturalnie z zastrzezeniem, ze chce sie nia fotografowac. Budowanie dla budowania, to naturalnie zupelnie inna bajka.
Pozdrowienia znad Morza Polnocnego
Andrzej
Andrzej
Jeszcze niedawno myśląc o nabyciu w niedalekiej przyszłości 4x5 zdecydowany byłemna Graflexa Crowna, większego brata Graflexa Century 6x9 którego mam, ale gdy zobaczyłem WISTĘ 45 SP to się zakochałem w tym aparacie. Droższy jest ze 2-3 razy biorąc pod uwagę całe wyposażenie, ale mozliwości chyba nieograniczone. Miał ktoś może do czynie nia z tym modelem, czy warto na niego zbierać niż cieszyc się szybciej Crownem?
hurra! pod choinka znalazlem to: http://img526.imageshack.us/img526/6797/sinar.jpg
:)
teraz pytanie, jakie sobie blony kupic na pierwsze proby? widzialem ze tanio i duzo mozna kupic fome, ale foma jest foma. a wephota? szto eta?
:)
teraz pytanie, jakie sobie blony kupic na pierwsze proby? widzialem ze tanio i duzo mozna kupic fome, ale foma jest foma. a wephota? szto eta?
-
- -#
- Kontakt:
nie da sie.
http://www.allegro.pl/item852379408_kas ... d_l3a.html
tutaj zmieścisz sobie fuji fp100c
http://www.allegro.pl/item852379408_kas ... d_l3a.html
tutaj zmieścisz sobie fuji fp100c
to ja zabiłem Laurę Palmer...
no fajny
swietna zabawka
sam sie takim bawie od dlugiego czasu.
foma w 4x5 cali swietnie sie sprawuje. naswietlilem tego bardzo duzo.
w czym nosic...
jesli bedziesz skladal i rozkladal to kazdy plecak foto wystarczy.
do miejskich wypraw polecam rollera lowepro.
ma kolka i mozna tam wsadzic caly sprzet bez rozkladania. jest co tachac ale efekty sa oszlamiajace. jak sie potem patrzy na cyfre to......
pozdro
olo
swietna zabawka
sam sie takim bawie od dlugiego czasu.
foma w 4x5 cali swietnie sie sprawuje. naswietlilem tego bardzo duzo.
w czym nosic...
jesli bedziesz skladal i rozkladal to kazdy plecak foto wystarczy.
do miejskich wypraw polecam rollera lowepro.
ma kolka i mozna tam wsadzic caly sprzet bez rozkladania. jest co tachac ale efekty sa oszlamiajace. jak sie potem patrzy na cyfre to......
pozdro
olo
olo
-
- -#
Mam takie samo pytanie, w czym nosić (Combo 5x7") fascynuje mnie fotografia przyrodnicza, często wyjedzonym w góry. Po przemacaniu nastu plecaków foto nic mnie nie satysfakcjonuje ze względu na brak wygody oraz funkcjonalności, a perspektywa wydania ponad 1000zł wcale mnie nie grzeje. Skłaniam się ku zakupie dużej torby naramiennej i wepchaniu jej dużego 75 litrowego plecaka trekkingowego, tym samym chce sobie zapewnić wygodę, możliwość zabranie ze sobą dodatkowej odzieży, żywności, klamotów, dziaby itp. Czy ktoś z Was korzystał z tego bądź też innego rozwiązania?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Z góry dziękuje za odpowiedz

zugajpawel pisze:Mam takie samo pytanie, w czym nosić (Combo 5x7")
zobacz Rover Plus AW. jeśli się nie mylę na dole może się zmieścić 5x7 [jakie są wymiary standardu? to Ci zmierzę czy się mieści]. Na górze trochę miejsca na klamoty i jakiś ciuch/wodę/kanapkę. suport na statyw jest dość fajny, Póki co nosze w nim RB67 z dwoma szkłami, dwiema kasetkami [to na dole]. frotkę 055 na zewnątrz, duperele w środku. jakoś rok temu za 4 stówy wziąłem [czy coś koło tego w dół]. solidny, porządne regulowane, szerokie szelki, fajny pas biodrowy i jakaś symulacja piersiowego. jak się ciasno dociągnie popręgi to prawie nie czuć że się coś ma na plecach. pewnie że nie cuda jakieś, ale za tą kase wygoda i funkcjonalność.