Kanciapa do spotkań fotograficznych
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Kanciapa do spotkań fotograficznych
Tak mnie ostatnio naszło, że nie ma nigdzie żadnego miejsca gdzie można się z innymi spotykać i rozmawiać o fotografii. Coś takiego gdzie stałby jakiś powiększalnik i można wspólnie sobie pokazać jak osiągać ciekawe efekty itp. czy po prostu wpaść po pracy i porozmawiać z kolegami.
Znacie takie miejsce w Warszawie?
Znacie takie miejsce w Warszawie?
ja myślałem żeby wynająć coś fajnego, dobrze to zabezpieczyć (wstawić mocne drzwi itp) i zebrać znajomych zaufanych, którzy na wygodną ciemnię nie mają miejsca w domu i mogli by wstawić tam swój sprzęt, każdy miałby swoje stanowisko. Wszyscy podpisali by cyrograf, każdy dostałby swój klucz i wsio. Obiektywy zawsze można zabrać ze sobą jak ktoś się boi albo zamknąć w pancernej szafie na klucz (kupiło by się za grosze:D) Wstawiło by się jakąś dużą sofę albo i dwie, lodóweczkę na napoje, stoliczek, radyjko
Kwestia lokalu i żeby trochę luda się złożyło na rachunki.

Wizje to możemy tutaj wpisywać w wątku a chętni niech może piszą na priva a ja podsumuję.
Studio można tam także zorganizować na jednej ścianie. Nawet na początek może być bardzo proste, dwie lampy a potem się rozwinie.
Pozostaje problem z miejscem. Jest nas tylu, że na pewno ktoś coś wymyśli ale wizję to już mamy :)
Studio można tam także zorganizować na jednej ścianie. Nawet na początek może być bardzo proste, dwie lampy a potem się rozwinie.
Pozostaje problem z miejscem. Jest nas tylu, że na pewno ktoś coś wymyśli ale wizję to już mamy :)
Pomysł super. I przyłączam się. Jakiś czas temu był podobny wątek szukających ciemni na Grochowie. Połaziłem tu i tam i jak napisał Rob ciężko jest złapać coś w normalnej cenie. Spółdzielnie i administracje nie są zainteresowane. Najlepszą cenę jaką znalazłem to 500 zł za 30 m^2 w piwnicy.
Co do ciemni - podczas odbioru chemii z afv w fotokinga na Puławskiej, rozmawiałem z włascicielką tego zakładu fotograficznego. Ma ciemnię, z której juz praktycznie nie korzysta. Możnaby u Niej za niewielka opłatą. Ma magnifaxa, ja mógłbym dać kuwetki, pojemniki na chemię, i jako chemik chemię zestawiać.
Pozdrawiam,
Piotrek
Co do ciemni - podczas odbioru chemii z afv w fotokinga na Puławskiej, rozmawiałem z włascicielką tego zakładu fotograficznego. Ma ciemnię, z której juz praktycznie nie korzysta. Możnaby u Niej za niewielka opłatą. Ma magnifaxa, ja mógłbym dać kuwetki, pojemniki na chemię, i jako chemik chemię zestawiać.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotr - to może odezwałbyś się do tej kobiety z pytaniem? Najwyżej odmówi ale szansa jest ponieważ kobita z "branży" :)piotr pisze:
Pozdrawiam,
Piotrek
co Ty na to?