Szkoły i studia.

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

wena
-#

Post autor: wena »

to mam, mam nawet z nimi ciagly kontakt mejlowy, ale mi chodzi raczej o opinie studenta, ktory tam uczeszczal, albo kogos kto mieszka w kraku i sie mniej wiecej orientuje w temtejszych uczelniach i ich poziomie. dzieki za checi ku6i ; ) doceniam
3,2,1 usmiech ; )
Awatar użytkownika
slawoj
-#

Post autor: slawoj »

Ciekawe czy są jeszcze "Cechy Rzemiosł Różnych - Fotografia".
A może by tak załapać się na asystenta jakiegoś dobrego fotografa (niekoniecznie z dyplomem mgr).
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Miejscami jeszcze są i trzmają się stołków jak diabeł sołtysa. Dzięki czemu mam takie durne pomysły jak wprowadzenie obowiązkowego egzaminu dla ludzi chcących zawodowo parać się fotografią. Polecam się zagłębić w temat i poszukać strony autora tego durnego pomysłu :mrgreen:
mariolka11
-#

Post autor: mariolka11 »

Cześć,

Właśnie jestem w klasie maturalnej i zdecydowałam się, ze chce studiowac za granicą. Zastanawiam się gdzie lepiej studiować - czy w Anglii czy w Danii po angielsku? Nie mam certyfikatu, ale czytałam na różnych forach i na http://www.studiazagranica.pl że do Danii nie są potrzebne te certyfikaty na niektórych uczelniach. Wiecie coś na ten temat, może ktoś się wybiera do tego kraju na studia? No a dodatek, studia w Danii są bezpłatne – super!

Mariolka
Awatar użytkownika
dejnekas
-#
Kontakt:

Post autor: dejnekas »

piurkek pisze:i jest sens siedziec codziennie w szkole od rana do wieczora? a kiedy robic zdjecia? w weekend..?!
no tak...jak wszyscy pracujący :D ale w pełni Cię rozumiem.
Pozdrawiam,
dejnekas
www.slawekdejneka.com
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

mariolka11 pisze:Cześć,

Właśnie jestem w klasie maturalnej i zdecydowałam się, ze chce studiowac za granicą. Zastanawiam się gdzie lepiej studiować - czy w Anglii czy w Danii po angielsku? Nie mam certyfikatu, ale czytałam na różnych forach i na http://www.studiazagranica.pl że do Danii nie są potrzebne te certyfikaty na niektórych uczelniach. Wiecie coś na ten temat, może ktoś się wybiera do tego kraju na studia? No a dodatek, studia w Danii są bezpłatne – super!

Mariolka
Czy masz na myśli szkoły fotograficzne? Myślę, że najprościej byłoby odwiedzieć strony konkretnych szkół wyższych które Cię interesują, ew. napisać do nich maila. W sytuacjach awaryjnych zostają strony ambasad.
Awatar użytkownika
Coil
-#

Post autor: Coil »

Mieszkając jakiś czas i tu i tu zdecydowanie polecam naukę w Danii. O ile wyspy są bardziej atrakcyjne pod kątem turystyczno-krajobrazowym o tyle półwysep to świetni ludzie, bardzo dobry system socjalny, naprawdę miejsce godne polecenia. Po mieszkaniu w Anglii nabawiłem się dożywotnej awersji do Angoli, co innego Szkocja, tam już zdecydowanie polecam.
Jasiek Matacz
-#

Post autor: Jasiek Matacz »

Witajcie!
Sam się zastanawiam nad studiami foto- jestem taki leser że na maturę nie mam co liczyć, niestety słabo łapię się w studiach, które z nich(chodzi o foto oczywiście) dają wykształcenie wyższe?
Guldan
-#
Kontakt:

Post autor: Guldan »

moja dziewczyna studiuje zaocznie fotografie na poznanskim asp i jest rzeczywiscie bardzo fajnie. ja studiowalem na aspie wieczorowo wzornictwo i kompletnie mi sie nie podobalo, wiec zalezy jak co komu.
when we have each other we have everything

http://jacekolszewski.viewbook.com/
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Jasiek Matacz pisze:Witajcie!
Sam się zastanawiam nad studiami foto- jestem taki leser że na maturę nie mam co liczyć, niestety słabo łapię się w studiach, które z nich(chodzi o foto oczywiście) dają wykształcenie wyższe?
Nie mając matury nie możesz nawet złożyć podania na jakiekolwiek studia wyższe. Gdziekolwiek, niezależnie od uczelni.
Jasiek Matacz
-#

heh wiem, ale mi chodziło że nie mam co liczyć na dobre wyniki, zdać z fizy i matmy rozszerzonej powinienem...
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Ale co mają wyniki z matury do rekrutacji na studia fotograficzne?
Jasiek Matacz
-#

ehhh coś nie możemy się zrozumieć:P Chodzi mi o to że bardzo możliwe że zdam maturę ale bardzo słabo-na tyle że nie dostane się na informatykę więc wtedy myślę o fotografii.
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

W takimn razie dużo szczęścia, samozaparcia i dobrych wyborów życzę.
Annik
-#

Post autor: Annik »

Witam!
Bardzo chciałabym się dowiedzieć, co trzeba zdawać na maurze, by dostać się na fotografię.
Szczególnie chciałabym wiedzieć, czy trzeba zdawać fizykę?
Z góry dziękuję za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ