Otworki za $$$
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
co to pomarańczowy lubiciel? no niech to na ale-drogo zobaczą, top mówię Wam jak lubiciele skoczą.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
na deviantarcie jest cały klub posiadaczy blackbirda.p1ot3 pisze:ten lomo sklep jest nie na czasie... ;) takie nowe cudo wyczailem: blackbird, fly
swoja droga, ciekawe po ile by to poszla na allegro... :)
Czytam i polecam:
Krytyka fotograficzna
Krytyka fotograficzna
Blackbird jest fajny, ale IMO powinien kosztować o połowę mniej.
Polecam zobaczyć http://www.matchboxpinhole.com
Można się pobawić zamawiając filmy po złotówce z allegro (nie licząc przesyłki).
Polecam zobaczyć http://www.matchboxpinhole.com

Dla mnie to te wszystkie mody to paranoja. Chinska podroba ruskiego prostego kompakta kosztujaca wiecej niz nie jedna kolekcjonerska Praktica z małej serii.
Emo placzace na gieldzie bo dziewczyna nie chciala mu papieru ilforda kupic tylko fome.
Wszyscy dziurawia jakies blaszki albo kupuja soczewki nasadowe zeby bawic sie w makro...
Cale szczecie jestem slabo reformowalny i grozi mi jedynie uszkodzenie sprzetu po pijaku w jakims bunkrze :D
Fajno ze ludzie robia cos poza pstrykaniem na wycieczkach ale... ja z pinholem poczekam jak mi jakis tani dekiel do korpusu wpadnie w lapska :)
Emo placzace na gieldzie bo dziewczyna nie chciala mu papieru ilforda kupic tylko fome.
Wszyscy dziurawia jakies blaszki albo kupuja soczewki nasadowe zeby bawic sie w makro...
Cale szczecie jestem slabo reformowalny i grozi mi jedynie uszkodzenie sprzetu po pijaku w jakims bunkrze :D
Fajno ze ludzie robia cos poza pstrykaniem na wycieczkach ale... ja z pinholem poczekam jak mi jakis tani dekiel do korpusu wpadnie w lapska :)
- smerfmaruda
- -#
A ja zbieram pięknie wyglądające aparaty (Exakta, którą sobie kupiłem miesiąc temu jest cudowna, nie użyłem jej ani razu, ale wygląda fantastycznie i niewątpliwie z przyjemnością będę nią fotografował na jakimś urlopie) i zamówiłem sobie Omfmana 612, taką kamerę otworkową. I uważam, że to są fajnie wydane pieniądze, bo, primo, daję zarobić pieniądz twórcy tych aparatów (to Polak, Omfman to nie żadna tam kamera od Chinczyków), drugie primo, kamera mi pewno da dużo frajdy. A inni niech się taplają w zawiści, o, i tyle! 

- smerfmaruda
- -#
ha! a co powiedzie na takie cudo? http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,84.html
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
6x17 tez mi sie podoba, ale co z tego? ;)
powiekszalnik 4x5 to moge nawet kupic od reki, tylko kurna... warsztat bym musial zaorac zeby gdzies go zmiescic a to w gre w ogole nie wchodzi :(
a skan... tez nie tak fajnie jakby sie chcialo, bo na domowym skanerze to tylko na plasko a do bebna to nawet nie mam dostepu ani nie wiem gdzie jest.
ale pewnie i tak zbuduje jakies takie 6x12 albo 6x17 ;)
powiekszalnik 4x5 to moge nawet kupic od reki, tylko kurna... warsztat bym musial zaorac zeby gdzies go zmiescic a to w gre w ogole nie wchodzi :(
a skan... tez nie tak fajnie jakby sie chcialo, bo na domowym skanerze to tylko na plasko a do bebna to nawet nie mam dostepu ani nie wiem gdzie jest.
ale pewnie i tak zbuduje jakies takie 6x12 albo 6x17 ;)
no cóż w całej fotografii chodzi tylko o dobrą zabawepiotr pisze:Ludzie dzielą się na takich co potrafią coś zrobić, lub nie. Jedni robią otworkowce z pudełek od zapałek, a inni kupują w zeroimage (całkiem ładne produkty). Tutaj nie chodzi o super ostre foty, ale o zabawę. Ja popełniłem już kilka otworkowców i jedynie oczekiwałem tego dreszczyku przy wołaniu ...
[ Dodano: Pią 03 Sie, 2012 ]
można też do tego podejsc profesjonalnie i tworzyć porządne zdjecia, a nie tylko tracić materiał fotograficzny